No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Un grup d'alumnes sortint de la universitat.
Estudiants al campus de la UAB, on s'imparteix Física + Matemàtiques, el grau amb la nota més alta (13,318) del sistema universitari català.

 

Medicina del Clínic (UB) recupera el lideratge com a centre més demanat en 1a preferència

 
Els estudis de Física + Matemàtiques de la UAB i la UB segueixen encapçalant la relació de notes de tall més altes


​​UNPORTAL
El grau de Medicina de l’Hospital Clínic de la Universitat de Barcelona (UB), amb una nota de tall de 12,824, torna a liderar la classificació de les titulacions de Medicina amb una qualificació més exigent un any després que el grau de la Universitat Pompeu Fabra (UPF-UAB) li prengués la primera posició. Ha estat, alhora, el títol més demandat com a opció preferent del sistema universitari català: 1.299 aspirants l’han sol·licitat en primer lloc, gairebé mig miler més dels 831 que ho van fer l’any passat. Els 7 graus de Medicina que ofereixen les universitats públiques es troben en el Top 20 de les notes de tall més elevades.

LIDERATGE JA CLÀSSIC
Per davant del grau del campus del Clínic, la doble titulació de Física + Matemàtiques de la Universitat Autònoma (UAB) segueix encapçalant la relació de notes de tall més altes amb un 13,318. La segona posició l’ocupen els mateixos estudis a la Universitat de Barcelona (UB), on es demana un 13,250.

ENGINYERIA FÍSICA I MATEMÀTIQUES RESISTEIXEN
Els títols d’Enginyeria Física (12,732) i Matemàtiques (12,684) de la Universitat Politècnica (UPC) es mantenen en les primeres posicions del rànquing de notes, igual que el de Bioquímica i Biologia Molecular + Biotecnologia (12,630) de la Universitat Rovira i Virgili (URV), un doble grau amb només 10 places que acostuma a figurar entre els que exigeixen una qualificació més elevada.

 
CIÈNCIES SOCIALS
En l’àmbit de les Ciències Socials i Jurídiques, hi ha dos títols ben posicionats entre els primers llocs: Filosofia, Política i Economia (12,710) i Estudis Globals. Es tracta de dos estudis de la UPF que han guanyat posicions en comparació amb l'any passat, especialment els segons, de tres anys de durada i que s'imparteixen en anglès, on s'ha passat de demanar un 12,350 a un 12,674.
 
NOUS GRAUS
Industrial Technologies and Economic Analysis, un nou grau impartit per la UPC i la UPF en anglès, té la nota de tall més elevada (12,102) dels títols que aquest any s'estrenen.

Entre els graus de nova fornada, sobresurten les notes de tall de tres estudis de la UAB: Relacions Internacionals (11,377), Ciència Política i Gestió Pública + Sociologia (11,040) i Matemàtica Computacional i Analítica de Dades (10,134). La doble titulació de Criminologia+Dret de la UB (10,591) completa el rànquing de nous graus amb una nota d’accés per sobre dels 10 punts.

Estudis de Gènere (8,878), un títol propi no homologat de la UAB amb vocació de convertir-se en un grau oficial de cara al curs 2019-2020, ha rebut el doble de sol·licituds que les places que ofertava (60).

ADE I PSICOLOGIA
Per darrere dels estudis de Medicina del Clínic s'han situat, com a títols més demandats preferentment, els graus d'ADE i Psicologia de la UB, amb 934 i 813 sol·licitants, respectivament.

En l'àmbit de les enginyeries, Informàtica i Tecnologies Industrials, impartides per la UPC a Barcelona, han passat per davant a la resta.

La Facultat de Comunicació, una
de les 3 facultats de Blanquerna
Un 18% dels estudiants que demanen
un grau de la URL són estrangers


La Universitat Ramon Llull (URL) ha registrat prop de 4.500 sol·licituds per poder cursar estudis de grau durant el curs 2018-2019, de les quals 820 (un 18,40%) corresponen a estudiants provinents de fora d'Espanya, un 2% més que el 2017. Els diferents centres que formen part de la URL oferten 3.505 places de primer curs per al curs vinent.
 
Els estudis més demandats han estat Direcció d'Empreses BBA, Dret, el doble grau de Direcció d'Empreses + Dret (tots  tres impartits per Esade), i les titulacions d'Infermeria i Psicologia de Blanquerna.
 
La URL no participa del procés de la preinscripció universitària. L'admissió en els seus centres es realitza a partir de la nota de la selectivitat de la fase general obligatòria, que els aspirants han d'haver superat, i d'unes proves específiques per a cadascun dels estudis. El procés de matrícula està obert fins al setembre.
L'Escola de Turisme i Direcció
Hotelera és al campus de la UAB
Portes obertes dels graus de Turisme
i Direcció Hotelera de la UAB
 

L'Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera que gestiona la Fundació Universitat Autònoma de Barcelona (FUAB) ha organitzat el divendres 13 de juliol una nova Jornada de Portes Obertes per donar a conèixer les singularitats dels graus de Turisme, Turisme en anglès i Direcció Hotelera que s'imparteixen al campus de Bellaterra de la UAB.
 
Els estudiants i les seves famílies podran assistir a una xerrada informativa a les 12 del migdia i, a continuació, visitar les instal·lacions de l'escola i de l'hotel del campus on l'alumnat realitza les pràctiques. És convenient inscriure's prèviament.
 
Els tres graus tenen un volum important de pràctiques curriculars i extracurriculars, tant a Espanya com a l'estranger, amb l'objectiu que els estudiants coneguin de prop la realitat laboral del sector.
Una estudiant en una classe
pràctica de Fisioteràpia
Fisioteràpia Gimbernat, els estudis
pioners de l'especialitat a Catalunya


Les Escoles Universitàries Gimbernat de Sant Cugat del Vallès, adscrites a la Universitat Autònoma (UAB), són un centre pioner a Catalunya en la impartició d'estudis de Fisioteràpia. El grau que ofereix d'aquesta especialitat té fins a 5 itineraris d'especialització i el gruix del professorat compagina la seva feina docent amb la de fisioterapeuta o de professional d'una altra especialitat sanitària.
 
Gimbernat també oferta el grau d'Infermeria, amb una elevada presència de pràctiques al llarg de la titulació, que s'inicien en els dos primers cursos.
 
El centre encara programa un tercer grau, Informàtica i Serveis, uns estudis orientats al disseny d'eines de gestió per a les empreses que ofereixen una formació personalitzada i que compten amb un elevat percentatge d'inserció laboral.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email