No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Interior de la nau del Poblenou on s'ubica l'escola BAU, adscrita a la UVic-UCC

 

5 graus que viuen un moment dolç

 
Física (UB), Disseny BAU (UVic-UCC), les noves titulacions en Relacions Internacionals (UAB) i Tecnologies Industrials i Anàlisi Econòmica (UPC-UPF) i el nou títol propi d'Estudis de Gènere (UAB) han registrat una demanda excel·lent
​​
UNPORTAL
El 2015, el grau de Física de la Universitat de Barcelona (UB), que ofereix 180 places de primer curs, va ocupar la posició número 41 entre els més demandats com a primera opció: 254 estudiants van demanar cursar-lo. El llindar per accedir-hi es va situar aleshores en un 10,388. De la posició 41 va passar, un any després, a ocupar la 36. L'any passat va ser la 28a titulació més sol·licitada en primera preferència i aquesta vegada s'ha convertit en la número 21. Aquest juliol han estat 325 els estudiants que han optat a matricular-s'hi i la nota de tall ha pujat fins al 11,446.

Val a dir que a l'altre grau de Física que s'ofereix a les universitats catalanes, el de l'Autònoma (UAB), tampoc li ha anat malament: ha rebut 157 sol·licituds per a les 70 places que ofereix i la nota de tall, que no ha deixat d'augmentar durant els últims anys, s'ha enfilat fins al 11,730. 


Tots dos pertanyen a la mateixa nissaga dels dos graus que durant els últims anys encapçalen la relació de notes més exigents del sistema universitari català, els de Física + Matemàtiques, tant de la UAB com de la UB, que aquesta vegada han exigit un 13,318 i un 13,250, respectivament, com a qualificació mínima d'ingrés.

UN TÍTOL DE DISSENY
Al costat d'aquests estudis de la branca de Ciències, si es dóna un cop d'ull a la relació dels 100 estudis més sol·licitats a la preinscripció universitària per al curs 2018-2019, sobresurt el grau de Disseny de BAU, el centre adscrit de la Universitat de Vic (UVic-UCC) amb seu al Poblenou de Barcelona.

La titulació ha passat, en quatre anys, d'ocupar la posició 89 del rànquing  de les titulacions més demandades de forma preferent (140 sol·licituds) a la 46 (229). Per primer cop no s'ha pogut accedir al centre (150 places de primer curs) amb un 5 de nota de tall: aquesta vegada el llistó s'ha situat en un 7,382.

NOVES PROPOSTES
Entre les noves propostes del curs 2018-2019, les preinscripcions han estat especialment favorables per al nou grau de Relacions Internacionals de la UAB, que ha comptabilitzat 266 demandes en primera opció per a 50 places. També per al títol de Tecnologies Industrials i Anàlisi Econòmica impartit de forma conjunta, i en anglès, per la Politècnica (UPC) i la Pompeu Fabra (UPF), un grau que han demanat cursar 139 estudiants (40 places).

Una altra titulació que ha sortit força beneficiada de la tria que han fet els preuniversitaris ha estat  Estudis de Gènere de la UAB, que ha registrat 132 peticions per ocupar 80 places. La nova proposta, que aquest curs s'oferirà com a títol propi, aspira a convertir-se en un grau oficial a partir del curs 2019-2020.
La comunicació estratègica, clau
en el nou grau de Blanquerna
Global Communication, l'última
proposta periodística de Blanquerna


La Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de Blanquerna (Universitat Ramon Llull) comença a impartir aquest setembre el grau de Global Communication Management, un títol de quatre anys orientat a la formació d'un nou tipus de professional de la comunicació adaptat a l'univers digital.
 
Els nous estudis, que s'han programat en anglès, oferiran una formació interdisciplinar orientada cap a la comunicació estratègica en el món empresarial i institucional. Per aconseguir una inserció més efectiva dels titulats en aquests àmbits, la titulació també vol que disposin d'habilitats en matèria de gestió d'empreses i organismes.

El grau pretén atraure un percentatge considerable d'estudiants estrangers.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email