No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
El campus de la Ciutadella de la UPF, on s'imparteix el grau d'Estudis Globals.

 

Quina rebuda han tingut
els graus curts?     

 
Els 11 graus de 3 anys als què s'accedeix a través de la preinscripció han estat acollits pels estudiants de forma desigual
 
​​
UNPORTAL
L'oferta de graus curts de les universitats públiques i els seus centres adscrits per al curs 2018-2019 gairebé s'ha triplicat, passant de 4 a 11 títols. La resposta dels estudiants a l'hora de triar-los en primera preferència ha estat, però, desigual.

Entre les 6 titulacions de tres anys (180 crèdits) que s'imparteixen a preu públic sobresurt la bona acollida que han rebut els graus d'Estudis Globals, que ofereix la Pompeu Fabra (UPF) en anglès, i d'Estudis de Gènere de l'Autònoma (UAB), tot i que en aquest últim cas es tracta d'un títol, de moment, no oficial.

El grau de la UPF (40 places) va comptabilitzar al juliol 154 preinscripcions en primera preferència. Val a dir que Estudis Globals va ser el primer grau curt a preu públic (1.700 e. el primer any) que es va programar al sistema universitari català. S'ofereix des del curs 2016-2017 i la nota de tall sempre s'ha situat per sobre dels 12 punts. Aquesta vegada ha estat la vuitena qualificació més alta.


TÍTOL PROPI DE LA UAB
Pel que fa al grau d'Estudis de Gènere, ha registrat 132 peticions i disposa de 60 places. S'ha estrenat aquest any. La UAB preveu poder oferir-lo com a titulació oficial l'any vinent, com ha succeït amb el grau de Gestió de Ciutats Intel·ligents i Sostenibles, que es va inaugurar el 2017-2018 com a títol propi i que aquest curs ha acabat convertint-se en una titulació homologada. Gestió de Ciutats Intel·ligents (6o places) ha rebut 47 sol·licituds en primera opció. El 2017 en va rebre 11.

A l'espera de quin serà, finalment, el comportament definitiu de la matrícula, els graus curts en Tècniques de Processos Bioalimentaris i Tècniques de Desenvolupament d'Aplicacions Web i Mòbils de la Rovira i Virgili de Tarragona (URV) han tingut una acollida molt discreta (9 i 10 preinscrits en primera opció, respectivament). En el primer cas, la inscripció s'ha fet de forma conjunta amb Enginyeria de Processos Alimentaris.

La sisena titulació de 180 ECTS a preu públic, Tècniques d'Interacció Digital i de Computació, que la Universitat de Lleida (UdL) programa al campus d'Igualada, ha comptabilitzat 20 sol·licituds preferents.


TITULACIONS A PREU PRIVAT
En l'àmbit dels centres que programen graus curts a preu privat destaquen els estudis de Cinematografia de l'ESCAC, adscrit a la Universitat de Barcelona (UB), que ha aconseguit 161 inscripcions per poder ocupar les 90 places de primer curs. Matricular-se a la titulació, que fins ara s'anomenava Cinema i Mitjans Audiovisuals i tenia 4 anys de durada, costa 9.900 e.

El grau de Disseny, Animació i Art Digital del Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) de la Politècnica (UPC) ha tornat a registrar uns bons resultats a la preinscripció (90 demandes per a 40 places), semblants als que va tenir el curs passat, quan es va començar a impartir la titulació.

Dins del mateix àmbit temàtic, el grau de Creació Artística per a Videojocs i Jocs Aplicats de l'escola ENTI, adscrita a la UB, inaugurat el 2016, ha rebut 51 preinscripcions (80 places). Un segon grau curt promogut pel mateix centre, Producció de Música i So per a la Indústria de l'Entreteniment (60 places), que exigia una prova d'aptitud, només n'ha tingut 10.

Finalment, el grau interuniversitari en anglès de Bioinformàtica (UPF-UB-UPC), estrenat el 2016, ha vist reduïda la demanda a 25 sol·licituds (33 el 2017).


UNIVERSITATS PRIVADES
Les universitats privades programen 3 graus més de curta durada - La Salle-Universitat Ramon Llull (URL) en té dos i la Universitat Abat Oliba (UAO), un- però, com que no participen del sistema de preinscripció, s'haurà d'esperar a les dades de matrícula per conèixer l'acceptació obtinguda.
Una classe pràctica del grau de
Fisioteràpia de Gimbernat
Fisioteràpia Gimbernat, un grau amb 5
mencions per iniciar-se en l'especialització


Les Escoles Gimbernat de Sant Cugat del Vallès ofereixen als estudiants del grau de Fisioteràpia la possibilitat de triar fins a 5 mencions per iniciar-se en l'especialització i una oferta de 5 màsters oficials per poder aprofundir en els continguts de l'especialitat. Un d'aquests màsters és el Fisioteràpia de l'Esport i Readaptació a l'Activitat Física, que el centre presenta com a alternativa al doble grau de Fisioteràpia + CAFE.

L'escola, adscrita a la Universitat Autònoma (UAB), és un centre prioner en la introducció dels estudis de Fisioteràpia a Catalunya. Bona part del seu professorat compagina la docència amb l'exercici professional en l'àmbit sanitari.

Gimbernat també programa el grau d'Infermeria, amb dos itineraris d'especialització i una forta càrrega de pràctiques al llarg dels estudis.
Imatge d'un cartell de promoció
del Museu Etnològic
El Museu Etnològic, un únic programa
educatiu repartit entre les seves dues seus


El Museu Etnològic i de Cultures del Món ofereix un ampli programa educatiu adreçat a tots els públics, des dels nens que s'inicien en l'Educació Infantil fins als universitaris, passant pels estudiants de Primària, ESO, Batxillerat i FP, a les dues seus que té a la ciutat de Barcelona. També programa activitats per a tot tipus de públic adult.

A les instal·lacions del parc de Montjuïc el museu posa l'accent en l'etnologia i en les diverses maneres de viure dels col·lectius humans, mentre que als espais del carrer Montcada del barri del Born es duen a terme les activitats que permeten un major coneixement del món a partir d'objectes provinents de diverses èpoques i continents que s'han aconseguit preservar.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email