No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
L'Escola d'Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) de la UPC, on s'imparteixen 7 dels graus afectats

 

Universitats retalla la beca equitat dels estudiants de les enginyeries


El Govern retira una bonificació del preu de 226 e. que s'aplicava des del 2013, quan la matrícula dels estudis d'enginyeria es va encarir


UNPORTAL
La minoració del preu de les enginyeries en un 10% que s'aplicava des que, el 2013, el Govern de la Generalitat va modificar la valoració del cost que tenia la impartició dels estudis d'aquesta branca, s'ha eliminat aquest curs sense previ avís.

Des del curs 2013-2014, quan el preu del crèdit dels estudis d'enginyeria va passar dels 35,77 als 39,53 euros (o sigui: de 2.146 a 2.372 euros per un curs complet, als quals s'han d'afegir uns 14o euros pels serveis administratius i acadèmics) fins el curs passat, els estudiants que tenien accés a les beques Equitat que gestiona la Secretaria d'Universitats obtenien, si ho demanaven, una rebaixa de 226 euros, el que en la pràctica significava que se'ls aplicava el preu antic.

Aquest descompte, que es va improvisar després de la publicació del decret de preus universitaris del curs 2013-2014 per apaivagar les protestes que va aixecar l'encariment de les enginyeries just un any després d'una important pujada generalitzada de les matrícules, s'havia vingut mantenint any rere any.

Aquest any, però, després de l'aparició del decret de preus per al curs 2018-2019 a finals de juny, que aparentment ho deixava tot com estava, la publicació al DOGC d'una resolució que regula el procediment per a la concessió de les beques Equitat ha permès evidenciar que l'ajut s'havia suprimit.

PROTESTA D'UNIVERSITATS I ESTUDIANTS
Tres de les quatre universitats de Barcelona que imparteixen aquest tipus d'estudis, la Politècnica (UPC), l'Autònoma (UAB) i la de Barcelona (UB), han denunciat en un comunicat que la modificació no estava prevista ni els va ser comunicada "amb la suficient antel·lació", assegurant que des de la Direcció General d'Universitats se'ls havia informat que els preus romandrien invariables.
.
De la mateixa manera, el Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) ha qualificat la resolució de "pujada encoberta" de les taxes, duta a terme sense haver-ho comunicat als representants dels estudiants.
La UdG celebra les seves JPO al
febrer i al maig
Unportal informa de les jornades
de portes obertes de tots els graus

El web de graus d'Unportal permet conèixer quan se celebren les jornades de portes obertes i les sessions informatives del més de mig miler d'estudis de grau que s'imparteixen a les 12 universitats catalanes.

Un cop s'accedeix a la fitxa d'un grau, els usuaris registrats disposen de l'opció de demanar la recepció immediata d'un correu electrònic amb l'enllaç de les sessions que s'organitzen i la possibilitat d'inscriure-s'hi.

En el cas que la universitat encara no hagi convocat les jornades d'enguany, l'usuari rep informació de quan van tenir lloc les últimes sessions i se'l convida a tornar-ho a intentar més endavant.

Universitats com la de Girona (UdG) ja han activitat els formularis per inscriure's a les portes obertes del curs 2018-2019 mentre que d'altres, com l'Autònoma (UAB), tenen previst fer-ho a finals d'octubre.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email