No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Les universitats catalanes ofereixen 8 propostes de grau relacionades amb la ciència de dades

 

L'enginyeria de dades pren embranzida


La UPC, la UAB i la UPF han estrenat des del 2017
4 nous títols de grau relacionats amb el big dataUNPORTAL
El juliol del 2016 l'oferta d'estudis de grau relacionats amb l'enginyeria de dades es limitava al títol de Bioinformàtica, una titulació interuniversitària coordinada per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) amb la participació de les universitats de Barcelona (UB) i Politècnica (UPC). Tot i que els estudis estaven impulsats per tres universitats públiques, el grau, inserit en la programació d'un centre adscrit a la UPF, s'impartia a preu privat.

Dos anys després, el juliol passat, a l'hora de realitzar la preinscripció, el panorama havia canviat radicalment. Els estudiants que estaven a punt d'ingressar a la universitat podien escollir entre 8 propostes en l'àmbit del big data, totes, excepte Bioinformàtica, a preu públic. En dos cursos acadèmics s'havia passat d'una oferta de 40 places a disposar-ne de 310.

El setembre del 2017, la UPC havia començat a impartir Ciència i Enginyeria de Dades, mentre que la UPF inaugurava Enginyeria Matemàtica en Ciència de Dades, que també es pot cursar íntegrament en anglès. La UPC oferia, a més, la possibilitat de combinar Ciència i Enginyeria de Dades amb Matemàtiques o amb Enginyeria Física, amb una durada teòrica de 4,5 anys.

Arribats al curs acadèmic 2018-2019, la UAB ha començat a oferir dos graus més: Matemàtica Computacional i Analítica de Dades. des de la Facultat de Ciències, i Enginyeria de Dades, des de l'Escola d'Enginyeria del campus de Bellaterra.

ESTUDIS AMB BONA ACCEPTACIÓ
Els graus de la UPC i la UPF, Ciència i Enginyeria de Dades i Enginyeria Matemàtica en Ciència de Dades, que ja es troben en el seu segon any, han tingut una bona acollida per part dels estudiants. En el primer cas, la nota de tall del 2017 (10,690) s'ha vist augmentada el 2018 en 1,3 punts (12,018), un comportament molt semblant al dels estudis de la UPF, que el 2017 van demanar un 9,890 i aquesta vegada un 10,958.

L'embrazida d'aquest tipus d'estudis es complementa amb una oferta cada cop més àmplia de postgrau, amb una vintena de màsters, la major part dels quals oficials.

TAMBÉ A CFGS
L'aparició, el 2016, del grau en Bioinformàtica també va comportar que, per primer cop, es programés un Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) vinculat a l'especialitat. Aquests  estudis, que s'ofereixen com a perfil professional del cicle de Desenvolupament d'Aplicacions Web, s'imparteixen a l'Institut Provençana de l'Hospitalet de Llobregat i a les Escoles Universitàries Gimbernat de Sant Cugat del Vallès, adscrites a la UAB.
La proposta inclou experiments
La UB apropa la Bioquímica als
alumnes d'ESO i 1r de Batxillerat

La Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona (UB), a través del Departament de Bioquímica i Biomedicina Molecular, organitza durant els mesos de gener i febrer dues activitats per a estudiants de secundària, Endinsa't en la Bioquímica i Bioquímica en viu, per tal que l'alumnat de 3r i 4t d'ESO, en el primer cas, i de 1r de Batxillerat, en el segon, descobreixin l'impacte d'aquesta disciplina científica en la vida real.

Les dues activitats tenen una part teòrica i una altra d'experimentació, amb la realització de tallers on els assistents posaran en pràctica algunes tècniques que els aproparan al coneixement de la Bioquímica.

Les inscripcions s'han de realitzar per grups des dels centres educatius.

La Facultat de Biologia de la UB ofereix els graus de Bioquímica, Biologia, Biotecnologia i Ciències Biomèdiques i participa en la impartició del de Ciències del Mar.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email