No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Grups d'alumnes a les portes de l'Institut Doctor Puigvert de Barcelona, ahir a la tarda.

 

Ensenyament anuncia la supressió dels exàmens de setembre a l'ESO


La conselleria comunica als representants de les direccions dels centres que la mesura entrarà en vigor aquest curs

La convocatòria extraordinària de setembre es manté de moment al Batxillerat, tot i que se n'estudia la seva continuïtatUNPORTAL
Set anys després que la Conselleria d’Ensenyament reinstaurés els exàmens de recuperació de setembre a l’educació secundària, el Departament ha decidit suprimir novament aquesta convocatòria d’avaluació extraordinària a l’Educació Secundària Obligatòria (ESO) ja per a aquest curs, alhora que manté en stand by la decisió pel que fa al Batxillerat.

El que el 2011 la llavors consellera, Irene Rigau, va presentar com una iniciativa estrella d'un pla per frenar el fracàs escolar i incrementar el percentatge de titulats a l'ESO, ha estat ara reconsiderada per l'equip que encapçala l'actual conseller, Josep Bargalló. Ensenyament creu que aquesta mesura, que ja va ser molt qüestionada en el seu moment, deixa de tenir sentit en el marc del nou model d'avaluació per competències que s'ha implantat aquest curs.
 
MANTENIR LA 'COHERÈNCIA'
La modificació es va donar a conèixer a finals del mes passat en una reunió de la Junta Central de Directors d’Ensenyament, on el secretari de Polítiques Educatives, Carles Martínez, va justificar davant els representants territorials de les direccions dels centres educatius públics de secundària la conveniència de la mesura per mantenir la “coherència” amb la nova ordre d’avaluació a la secundària.
 
Aquest nou sistema, que desenvolupa l’ordre que es va publicar al mes de juliol, potencia l’avaluació contínua de l’alumnat i, sobre el paper, relega els exàmens a un segon pla a l’hora de mesurar els coneixements adquirits. Partint d'aquesta lògica, no es considera coherent que un alumne que no hagi estat capaç d'assolir les competències associades a una assignatura al llarg del curs pugui "recuperar-les" al setembre amb la superació d'un examen.

LES DIRECCIONS DELS CENTRES CRITIQUEN LES FORMES
Malgrat compartir en bona part aquest raonament, les direccions dels centres de secundària consultades no han estalviat critiques a la decisió, pel fet que arriba un cop el curs ja ha començat i obliga a reformular les programacions anuals dels centres, en un moment d'especial complexitat en què encara estan familiaritzant-se amb els nous criteris d’avaluació.

En el breu comunicat que la Sotsdirecció General de la Funció Directiva de Centres Docents va enviar als representants de la Junta Permanent de directors l’endemà de la reunió on es van donar a conèixer aquests canvis, s’explicita que, donat que la decisió afecta el calendari actual publicat, “properament es procedirà a les modificacions de les instruccions necessàries”. És a dir, que perquè la mesura entri oficialment en vigor, hi ha d'haver prèviament una modificació de les instruccions d’inici de curs.

L'APLICACIÓ AL  BATXILLERAT, PENDENT
En la mateixa missiva, tal com es va comentar en la reunió, s’afirma que  la supressió de la convocatòria extraordinària de setembre en l’etapa del Batxillerat, “s’està estudiant”, però “en cap cas no seria d’aplicació en el curs actual”.
 
El text no fa cap al·lusió, en canvi al fet de si hi haurà o no convocatòria extraordinària d’avaluació a l’ESO a finals de juny, tornant, així, a la situació que hi va haver entre el 1995 (quan es van traslladar a juny els exàmens de recuperació de setembre a l’ESO i el Batxillerat després de l’aplicació de la LOGSE) i el 2012, quan la conselleria liderada per Irene Rigau va reinstaurar les recuperacions de setembre.
El sistema d'ajuts vol adaptar-se
a les necessitats de l'estudiant

 
Un de cada tres estudiants de la
UVic-UCC es beneficia d'una beca


Un terç dels estudiants de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) rep una beca. El ventall d'ajuts, que no són excloents entre ells, és molt ampli i, més enllà de la beca general del Ministeri d'Educació, n'hi ha que van adreçades a col·lectius o titulacions concretes.

Els que opten al doble grau d'Educació Infantil + Educació Primària, amb menció en Llengua anglesa, per exemple, poden obtenir un descompte del 40% de la matrícula. Amb les beques Sí-Sí: Estudio i Treballo, l'estudiant realitza, a temps parcial, una feina remunerada relacionada amb els estudis que cursa. La mateixa UVic-UCC disposa d'una trentena de places retribuïdes per dur a terme pràctiques no curriculars en les seves dependències.

La universitat ha incorporat aquest curs una nova modalitat d'ajuts, reservada als que estiguin empadronats a la comarca d'Osona: 12 beques de 2.000 euros,  provinents del fons Modolell-Calderó, per a estudiants amb dificultats econòmiques per poder continuar amb els estudis.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email