No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
La matrícula privada dels estudis que formen els metges costa la meitat que la d'un pilot d'aviació

 

El preu de la matrícula de 1r curs
de 30 graus supera els 9.000 e. 


Els estudis de Pilot d'Aviació Comercial i Operacions Aèries del CESDA, un centre adscrit a la Rovira i Virgili de Tarragona, són els que tenen el cost més elevat de les universitats catalanes, uns 25.000 e. anuals


UNPORTAL
El preu de la matrícula d'una trentena de graus impartits pels centres adscrits i les  universitats privades catalanes, que arriben a ser més de 50 si s'inclouen les dobles titulacions, supera els 9.000 e. per curs acadèmic. La gran majoria d'aquests estudis es completen en quatre anys teòrics, tot i que n'hi han uns pocs de 3 anys de durada i també de fins a 6. El sistema universitari català ofereix prop de 500 graus o dobles títols a preu públic i uns 250 més a preu privat.

Els estudis més cars, el grau de Pilot Comercial i Operacions Aèries, estan impartits pel Centre d'Estudis Superiors d'Aviació (CESDA), adscrit a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, i s'oferten a Reus, una ciutat que disposa d'aeroport. Els estudiants que hi accedeixen han de satisfer el primer any uns 25.000 e.
 
En el segon lloc del rànquing de preus se situen els graus de Direcció d'Empreses i de Dret d'ESADE (Universitat Ramon Llull), amb una matrícula d'uns 16.000 e. per curs acadèmic, per davant del cost dels estudis de Medicina i Odontologia de la Universitat Internacional (UIC), que oscil·len al voltant dels 14.000 e., i els de Medicina de la Universitat de Vic - UCC, que no hi arriben.

Entre els 9.000 i els 12.000 e. hi ha diferents estudis d'enginyeria, comunicació i màrqueting, direcció d'empreses i també de Dret. El grau de Cinematografia, de 3 anys de durada, que imparteix l'ESCAC, adscrit a la Universitat de Barcelona (UB), i els títols de Disseny i d'Enginyeria de Disseny Industrial que oferta Elisava, adscrita a la Pompeu Fabra (UPF), també formen part d'aquesta relació.

RÀNQUING DE MILLORS SALARIS
Tants els estudis de pilot com els graus de Direcció d'Empreses i Dret d'ESADE i algunes enginyeries amb matrícules superiors als 9.000 e. figuren al Top-10 d'Unportal de titulats de centres privats que, 3 anys després d'haver finalitzat els estudis de grau, reben un salari més alt. No obstant, l'ordre que ocupen aquestes titulacions a la classificació és inversament proporcional al cost dels estudis. Sis dels 10 títols que figuren en aquest rànquing corresponen a estudis d'enginyeria, tot i que no en tots els casos es tracta de graus amb una matrícula anual per sobre dels 9.000 e.

D'acord amb el criteri de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU), es considera que els millors sous es registren als estudis on hi ha un percentatge més alt de titulats recents que perceben més de 2.000 e. mensuals bruts.

LA CLASSIFICACIÓ DE CENTRES PÚBLICS
Com passa amb la privada, la categoria de sous més alts del Top-20 de centres públics també està dominada per les enginyeries, tot i que en aquest cas està liderada pel grau de Medicina de la URV. Dues titulacions més de Medicina, la de la UB i la de l'Autònoma (UAB), i ADE de la UPF, també ocupen una posició de privilegi en aquesta llista. La matrícula del primer any d'una enginyeria en un centre públic costa uns 2.500 e.
La UAB obre les inscripcions de
les Jornades de Portes Obertes


La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha obert el període d'inscripcions per a les Jornades de Portes Obertes (JPO) que se celebraran els dies 5, 6 i 7 de febrer del 2019 i que s'adrecen a estudiants de Batxillerat i CFGS interessats en accedir a algun dels graus que programa la universitat.

Tant els centres educatius com els alumnes a títol individual poden inscriure-s'hi fins al 14 de desembre.
 
Durant les JPO també està previst oferir sessions per als docents dels centres de secundària sobre els nous títols del curs 2019-2020.

A banda, el programa Visita la Universitat Autònoma de Barcelona possibilita, de novembre a juny, que els alumnes de secundària coneguin el campus de Bellaterra i l'oferta d'estudis  a través d'una visita guiada.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email