No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Laboratoris de Química de la Universitat Rovira i Virgili (URV) a Tarragona

 

La matrícula del curs 2018-2019 a examen (1)
Arquitectura es recupera

L'oferta de places públiques de Química es queda curta 

UNPORTAL
Les primeres dades provisionals de la matrícula universitària del curs 2018-2019 confirmen la recuperació dels estudis d'Arquitectura --castigats per la crisi del sector de la construcció i els erràtics canvis de denominació dels títols-- a gairebé totes les universitats que imparteixen la titulació. Les xifres també ratifiquen el bon moment dels graus de Química que, com passa amb els de Física, registren una acceptació creixent.

La millora dels indicadors del grau d'Arquitectura, tot i no ser espectacular, sembla evident. On aquesta situació es manifesta de manera més nítida és a la Universitat Politècnica (UPC) i, en particular, al campus de Sant Cugat del Vallès, on s'han comptabilitzat 109 incorporacions, 43 més que l'octubre de l'any passat quan es va tancar la matrícula.

Els estudis del campus de la Diagonal de Barcelona, que ofereixen 350 places, i que gairebé han omplert (347 matriculats), han estat els únics que, durant el període en què les vocacions han reculat, han aguantat el tipus. A la UPC la remuntada s'ha contagiat, fins i tot, al grau d'Arquitectura Tècnica i Edificació, que oferia 140 places i ha acabat matriculant 145 estudiants.

La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha incorporat 50 nous estudiants als estudis d'arquitecte que imparteix a Reus, la millor xifra dels últims quatre anys, com també ha passat a la Universitat de Girona (UdG), amb 45 matriculats.

Pel que fa als centres privats, La Salle (Universitat Ramon Llull ) ha registrat 49 matricules i la Universitat Internacional (UIC), 43. Aquesta última universitat va arribar a matricular 50 estudiants de primer el 2017, tot i que en els 5 anys anteriors havia oscil·lat entre els 23 i els 32.

LA BONA SALUT DEL GRAU DE QUÍMICA
Els estudis de Química continuen fent ostentació de la seva bona salut. L'oferta de places públiques s'ha quedat curta i la matrícula s'ha acabat ampliant fins a superar, arreu, l'oferta teòrica. A la Universitat de Barcelona (UB), amb 225 places, hi han ingressat 245 universitaris. I a la Universitat Autònoma (UAB), amb una oferta de 120, n'han estat 123.

A la URV de Tarragona (60 places) s'han comptabilitzat 64 matrícules, i 21 més a la versió del grau que s'imparteix per primer cop íntegrament en anglès, que comptava amb 20 places. A la UdG s'han registrat 67 incorporacions, 7 més de les que preveia l'oferta.

L'Institut Químic de Sarrià (IQS), que també ofereix el grau, ha sumat mig centenar d'ingressos, tot i que l'accés en aquest centre de la URL es realitza de forma conjunta amb el dels estudis d'Enginyeria Química.
Facultat de Psicologia, Ciències
de l'Educació i de l'Esport

 
Blanquerna inaugura les sessions
informatives dels estudis de grau


Les tres facultats de Blanquerna (Universitat Ramon Llull) celebren dissabte vinent, 1 de desembre, la primera de les cinc sessions informatives convocades fins al mes de juny per donar a conèixer els 15 estudis de grau que ofereixen.

Les sessions, que començaran a partir de les 10,30, es duran a terme a la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport del carrer del Císter de Barcelona, on s'imparteixen 6 titulacions; la Facultat de Ciències de la Salut del carrer Padilla, que programa 4 títols, i la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de la plaça Joan Coromines, on s'oferten 5 graus més.

Blanquerna també ofereix la possibilitat de realitzar una visita personalitzada durant el curs que inclou un recorregut guiat per les seves instal·lacions.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email