No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
La Facultat d'Economia i Empresa de la UB és la més gran de Catalunya

 

La matrícula del curs 2018-2019 a examen (2)

ADE i estudis relacionats,
una divisa estable


12 de cada 100 estudiants que han accedit aquest curs a la universitat cursen estudis de gestió o direcció empresarial 

UNPORTAL
Com el franc suís o la lliura esterlina, així d'estable és la matrícula als prop de 60 graus universitaris d'Administració i Direcció d'Empreses (ADE) i estudis assimilats, com Empresa Internacional, Empresa i Tecnologia, Ciències Empresarials-Management o International Business Economics, per posar uns quants exemples, que es poden cursar a les universitats catalanes. No hi ha cap de les 12 universitats públiques i privades que no tingui a la seva programació pròpia o adscrita algun dels graus d'aquesta extensa família.

Les dades del curs 2018-2019 indiquen que gairebé 7.000 estudiants, inclosos els de la Universitat Oberta (UOC), entre els més de 56.000 que han accedit al sistema universitari català, o sigui 12 de cada 100, s'han matriculat aquest curs, per primer cop, als estudis d'ADE i relacionats, pràcticament els mateixos que ho van fer el curs 2017-2018. Una mirada retrospectiva a les xifres dels últims 5 anys ofereix un panorama d'estabilitat semblant, almenys globalment, tot i que puntualment hi hagi pogut haver algun estudi o centre on s'hagi detectat algun canvi sobtat en el nombre d'incorporacions d'un any a l'altre.

DOBLES TITULACIONS
Dels prop de 60 graus existents, dues terceres parts s'imparteixen a preu públic. Gairebé un terç del total de l'oferta correspon a dobles titulacions amb places de primer curs, com és el cas dels títols d'ADE+ Dret, ADE+Turisme o ADE+Enginyeria en Tecnologies Industrials. Tot i que les combinacions esmentades són les més habituals, a la programació també s'hi poden trobar ADE+Màrqueting, ADE+Finances i Comptabilitat o ADE+ Economia. És habitual que els dobles títols no ofereixin més de 20 o 30 places.

UN MILER D'INCORPORACIONS A LA UB
La Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona (UB) ha matriculat aquest any 903 nous estudiants d'ADE i 84 més repartits entre ADE+Dret i ADE+ Matemàtiques. Pel que fa a la universitat privada, quatre títols de la Ramon Llull (URL), ADE de l'IQS; Direcció d'Empreses-BBA i Direcció d'Empreses + Dret d'Esade, i Direcció d'Empreses Tecnològiques de La Salle han reunit 694 incorporacions. A la UOC han iniciat la titulació 1.310 estudiants.

Els ingressos s'han situat per sota de la capacitat  teòrica de places en pocs estudis públics i la matrícula en centres privats com el Tecnocampus de Mataró, adscrit a la Pompeu Fabra (UPF), també ha superat l'oferta amb escreix. 
El Laboratori d'Automàtica 
Industrial i Robòtica de la UVic 
La UVic adopta un nou model
formatiu i remodela espais


La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ha impulsat la renovació del seu model formatiu introduint, en totes les titulacions, metodologies aplicades com l'aprenentatge basat en problemes, la simulació o el desenvolupament de projectes a partir de l'anàlisi, el seguiment i la resolució de casos pràctics mitjançant el treball cooperatiu.

Els canvis han comportat una remodelació dels espais, redissenyats amb criteris de sostenibilitat, flexibilitat, adaptabilitat, accessibilitat i seguretat. El laboratori de Simulació d'Infermeria, que disposa d'un maniquí d'alta fidelitat; el laboratori d'Educació Infantil i l'aula Montessori, on el focus d'atenció és la interacció dels infants amb els materials, o el laboratori d'Automàtica Industrial i Robòtica, pensat per apropar els estudiants a la pràctica professional, en són alguns exemples.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email