No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Una sessió de la selectivitat a la UPF (Foto: Pere Tordera /ARA).

 

La matrícula del curs 2018-2019 a examen (3)

La nota de tall de 40 graus
va caure més d'un punt
de juliol a octubre


La qualificació es va reduir en 250 dels més de 300 estudis en què es demanava, inicialment, més d'un 5 per accedir-hi

UNPORTAL
L'últim estudiant que aquest curs es va matricular en 250 dels més 300 estudis en què, inicialment, es demanava una nota de tall superior a 5, ho van poder fer, a l'octubre, amb una qualificació inferior a l'exigida al mes de juliol. En 180 dels gairebé mig miler d'estudis de les 7 universitats públiques i de la Universitat de Vic (UVic-UCC) que participen en el sistema de preinscripció ja n'hi va haver prou amb un 5 al juliol per poder-hi ingressar.

En 40 graus la nota d'admissió va caure, en tres mesos, més d'un punt. Els descensos més acusats s'han produït a Enginyeria Biomèdica de la Universitat Rovira i Virgili (URV), on al començament de la matriculació es reclamava gairebé un 10 per ingressar-hi i a l'octubre s'hi va poder accedir amb un 5,107, i a Enginyeria de Sistemes Aeroespacials que imparteix la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Castelldefels, que en el mateix període va passar d'un 9,192 a un 5.


A la Universitat de Barcelona (UB) aquest comportament només s'ha registrat de manera acusada en dos graus, Belles Arts (7,680/5,280) i Sociologia (6,410/5), mentre que la Universitat Autònoma (UAB), si ho comparem amb el curs 2017-2018, ha reduït la xifra de titulacions afectades per una rebaixa de més d'un punt (6) a la meitat. Els estudis d'ADE de la UB, amb 880 places de primer, han oscil·lat entre el 7,472 inicial i el 6,991 definitiu.

POCA DIFERÈNCIA A TECNOLOGIES INDUSTRIALS I INFORMÀTICA
La UPC té cinc títols, dos dels quals d'un centre adscrit, entre la quarantena de graus on la diferència entre juliol i octubre és superior a un punt. Un any abans, l'octubre del 2017, l'últim matriculat a Enginyeria en Tecnologies Industrials que s'imparteix a Barcelona, que ofereix 400 places de primer curs, va fer-ho amb un 5,308, gairebé quatre punts per sota de la nota de tall exigible a l'obrir la matrícula. Aquesta vegada, però, les qualificacions de juliol i octubre d'aquest  grau s'han acostat força: 9,766/9,542. En un altre dels estudis més demandats, Enginyeria Informàtica, també amb 400 places, la diferència ha estat gairebé imperceptible (9,406/9,402).

DOBLES TITULACIONS
Tant a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) com a les universitats de Lleida (UdL) i Girona (UdG) el gruix dels canvis més acusats, que a la UPF es concentren en un centre adscrit, pertanyen a dobles titulacions, o sigui a títols de dos graus que es cursen de forma simultània.

A la URV i a la UAB s'ha detectat un descens superior a un punt en el doble grau d'Educació Infantil + Educació Primària, mentre que a la UVic-UCC, la primera qualificació d'aquest curs per accedir als estudis de Medicina (11,914) s'ha reconvertit en un 10,616. Un any abans, la diferència va ser força més acusada (11,771/8,650). El grau  de la UVic-UCC és, entre les 9 opcions d'estudis de Medicina, l'únic dels dos que s'imparteixen a preu privat que participa en el sistema de preinscripció que regula l'accés als estudis mitjançant la nota de tall.


SENSE CANVIS
La relació de la setantena de titulacions on la nota no va experimentar cap canvi està encapçalada per dos graus de la UPC: Matemàtiques (12,684) i Enginyeria en Tecnologies Aeroespacials (12,390), impartit a Terrassa. Al capvadant de la classificació de les notes de tall més altes de l'octubre segueixen les dobles titulacions de Física+Matemàtiques de la UB (13,132)  i la UAB (13,112), tot i que al juliol l'ordre era l'invers: UAB (13,318) i UB (13,250).

L'OPCIÓ D'ESPERAR
Els estudiants que al juliol no disposen de la qualificació que es requereix per accedir a un grau tenen la possibilitat de continuar aspirant-hi fins a l'octubre, quan es tanca la matrícula, si segueixen el procediment assenyalat per l'Oficina d'Accés a la Universitat de la Secretaria d'Universitats i Recerca.

Els usuaris subscrits a Unportal poden consultar les notes de tall d'octubre del 2018, i comparar-les amb les del mes de juliol, accedint a cadascuna de les fitxes dels estudis.
Una de les aules del centre
Noves sessions informatives del grau de Disseny d'EINA

EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona, adscrit a la Universitat Autònoma (UAB), ofereix fins a cinc itineraris d'especialització del grau de Disseny: Disseny gràfic, Disseny d’espais, Disseny de producte, Creació visual i Cultura del disseny. Els estudis són impartits per professionals experts del sector que fan un seguiment personalitzat de l'alumnat.
 
A fi de poder conèixer aquest estudis, EINA organitza sis sessions informatives els mesos de gener (dijous 24 a les 18h); febrer (dijous 21 a les 18h); març (dimarts 26 a les 18h); abril (dissabte 6 a les 11h); maig (dissabte 11 a les 11h i dimarts 21 a les 18h), i juny (divendres 14 a les 17h).
 
El centre ofereix una desena de Beques de nou accés amb un descompte del 50% sobre el preu de la matrícula. La convocatòria per poder-les sol·lictar s'obrirà al maig.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email