No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Dos estudiants del cicle d'Instal·lacions Frigorífiques i de Climatització de Jesuïtes El Clot.

El 67% dels alumnes d'FP de grau mitjà que segueix estudiant accedeix directament a un cicle superior


El curs d'accés a CFGS perd un 43% de matrícula en 2 anys en deixar de ser obligatori, tot i que dóna prioritat per poder entrar a l'FP superior

UNPORTAL
L'accés directe de Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM) a Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) es consolida com la via prioritària d'ingrés a l'FP superior per als tècnics de grau mitjà, situant-se molt per damunt de l'opció del curs pont, que ha passat a ser una opció minoritària.

Així ho revela l’últim estudi d’Inserció Laboral dels Ensenyaments Professionals, que cada any duen a terme de forma conjunta el Departament d’Educació i el Consell de Cambres de Catalunya. L’informe, que s'acaba de presentar, constata en l’edició del 2018 que, d’entre el percentatge de titulats de grau mitjà que opten per seguir estudiant al finalitzar els estudis, un 85,8% dels quals estudien un grau superior, només el 17,4% fan el Curs de preparació per a la incorporació al grau superior (denominació amb què es va rebatejar el Curs específic d'accés o CAS) enfront d’un 67,4% que accedeixen directament a l'etapa.

En només dos anys, doncs, la proporció d’alumnes que realitzen el curs de preparació s’ha reduït en un 43%, passant del 60,4% del 2016 al 17,4% actual, des que el curs pont va deixar de ser un requisit obligatori per convertir-se en un criteri que dóna prioritat en l'accés.


LA LOMCE DEL MINISTERI WERT VA PROMOURE EL CANVI
L'origen de la mesura es remunta a la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat del Sistema Educatiu (LOMCE) promoguda pel ministeri de José Ignacio Wert, que va obrir la porta al pas directe d'FP de grau mitjà a grau superior amb l'argument de fer créixer la matrícula a CFGS sense necessitat d'acreditar la formació complementària del curs d'accés, que inclou en la seva part comuna les matèries de llengua catalana, llengua castellana i llengua estrangera.

Cal recordar també que des del curs passat, els graduats de grau mitjà ja no poden accedir al cicle superior a través de la Prova d'Accés, una via a la qual només hi poden optar aquells que no disposin de cap titulació acadèmica que permeti l'accés directe a l'FP superior.


CREIX LA INSERCIÓ LABORAL DELS TITULATS PER 5È ANY CONSECUTIU
L'estudi d'Inserció Laboral dels Ensenyaments Professionals 2018, basat en 31.588 enquestes realitzades a graduats de 467 centres educatius entre 6 i 9 mesos després d'haver finalitzat els estudis, reflecteix un lleuger increment de l'ocupació entre els titulats d'FP en l'últim any, que ha passat del 54,5% del 2017 (comptant els que treballen i els que estudien i treballen alhora) al 55,1%, una xifra que consolida la tendència a l'alça dels últims 4 anys.

Una altra dada rellevant és que s'observa un augment del percentatge de titulats que realitzen una feina relacionada amb els estudis cursats, que se situa en el 74% a CFGM i en el 75% a CFGS. D'altra banda, es consolida la via de l'empresa de pràctiques com a mitjà més efectiu per trobar feina (en un 25,5% dels casos), per damunt de la xarxa de contactes personals, del currículum i del centre d'estudi.

Finalment, l'informe destaca les condicions avantjoses d'inserció que presenten els cicles formatius de les famílies de l'àmbit industrial, encapçalades per Fabricació Mecànica, no sols per les elevades taxes d'ocupació sinó per la qualitat de la inserció: millors salaris i més contractació fixa i a temps complet.
Una noia busca l'aula on haurà
de fer un examen de les PAU

La selectivitat començarà aquest any el segon dimecres de juny
 

Les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) es realitzaran entre el dimecres 12 i el divendres 14 de juny i els resultats es coneixeran el 26, una semana abans que es tanqui la preinscripció universitària, que habitualment s'inicia a començaments de juny.

A finals de la segona setmana de juliol està previst que es coneguin les primeres assignacions de places i que es facin públiques les notes de tall.

A diferència de l'últim any, la Prova d'Aptitud Personal (PAP) que han de superar els estudiants que volen cursar qualsevol grau de Magisteri no es celebrarà després de la selectivitat, com va avançar Unportal, sinó el 27 d'abril. Els resultats es donaran a conèixer el 22 de maig.


La matrícula de les PAP s'obre el 26 de febrer, igual que la prematrícula de les PAU.
Laboratori de formació i recerca
en Educació Infantil de la UVic
Els alumnes dels graus de mestre de la UVic fan pràctiques a l'escola des de 1r

Els estudiants de primer curs dels graus de Mestre d'Educació Infantil, Mestre d'Educació Primària i del doble grau de Mestre d'Infantil + Mestre de Primària amb menció en anglès de la UVic fan pràctiques en una escola durant un matí a la setmana durant tot el curs.

L'experiència forma part del programa Mentoratge i Identitat Docent (MID), pioner a Catalunya, que permet que un professor mentor acompanyi l'estudiant en les seves pràctiques en un entorn real al llarg de l'any i l'ajudi a descobrir la seva personalitat com a docent.


L'estada de l'estudiant, que ajuda el seu mentor a la classe, possibilita l'aplicació del que ha après a la universitat des del primer any i li proporciona un coneixement privilegiat del funcionament del centre.

Les 11 escoles de la ciutat de Vic acullen aspirants a docent.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email