No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Imatge promocional del grau de Nutrició Humana i Dietètica + Fisioteràpia de la UdL a Igualada, que aquest curs ha rebut 4 demandes en primera opció per cada plaça ofertada

La matrícula supera l'oferta de places al 80% dels dobles graus

 
Els nous estudiants que s'incorporen a la universitat poden triar des del 1r any entre una setantena de combinacions


UNPORTAL
Matricular-se a la setantena de dobles titulacions amb places de primer curs que tenen nota d'admissió, o sigui, que es comencen a cursar des del primer any en què s'accedeix a la universitat, no és gens fàcil. La pressió de la demanda ha provocat que aquest curs, en un 80% d'aquests estudis, hi hagin acabat accedint més estudiants dels previstos en l'oferta teòrica dels centres que els imparteixen.

Els dobles graus, a la ratlla dels 200, equivalen a més del 20% dels títols que programa el sistema universitari català. En més d'un centenar de casos l'estudiant s'incorpora a la combinació escollida a partir del segon o del tercer curs, però hi ha més de 70 titulacions on l'ingrés, administrat en la immensa majoria dels casos a través de la nota de tall, es produeix el primer any.


NOTES DE TALL ALTES
En una trentena d'aquests estudis la qualificació que el juliol de l'any passat s'exigia per ingressar-hi superava el 10. Només n'hi havia 9 on era possible matricular-s'hi amb un 5.

És prou sabut que durant els últims anys la nota de tall més alta se l'endú, de manera recurrent, el títol de Física + Matemàtiques que imparteixen tant  l'Autònoma (UAB) com la Universitat de Barcelona (UB), on aquest curs es va reclamar, al juliol, un 13,318 i un 13,250, respectivament.

A banda d'aquests dos dobles graus, títols com Nutrició Humana i Dietètica + Fisioteràpia de la Universitat de Lleida (UdL), amb 20 places, o Biotecnologia + Bioquímica i Biologia Molecular de la Rovira i Virgili de Tarragona (URV), amb 10, van rebre 4 demandes en primera opció per cada plaça ofertada, mentre que Criminologia + Dret de la UB en va tenir 3 per cadascun dels llocs disponibles.


250 CANDIDATS PER A 40 PLACES AL CFIS
Aquesta situació es repeteix, multiplicada per sis, a la vintena de combinacions entre dues enginyeries que es poden cursar al Centre de Formació Interdisciplinària Superior (CFIS) de la Politècnica (UPC), on s'ofereixen 40 places entre les diferents opcions. El CFIS va rebre aquest curs 250 sol·licituds per iniciar-hi estudis. Per ingressar-hi no només s'exigeix un bon expedient acadèmic sinó que s'ha de superar una prova de coneixements específics de Matemàtiques i Física.

A més a més de la bona acceptació que tenen entre els estudiants, les taxes de deserció dels dobles graus són baixes i les de rendiment durant el primer any força elevades en la majoria dels casos.
Estudiants d'Hoteleria i 
Turisme durant una classe

El grau de Gestió Turística de Sant Ignasi incorpora 6 especialitzacions
 

El grau de Gestió Turística i Hotelera de la Facultat d'Hoteleria i Direcció Hotelera Sant Ignasi (Universitat Ramon Llull), que es pot cursar en castellà i anglès o bé íntegrament en anglès, incorpora a partir del curs vinent nous itineraris d'especialització. Es tracta de l'únic grau de l'àmbit turístic que ofereix fins a 6 mencions.

A partir del tercer curs, els estudiants podran optar per dirigir la seva formació cap a la direcció hotelera internacional, l'organització d'esdeveniments i protocol, la innovació i transformació digital en l'àmbit turístic, el turisme responsable en destins urbans, la consultoria turística i hotelera o el disseny d'experiències en turisme i hoteleria.

La formació teòrica especialitzada, que es podrà cursar a la facultat o en una universitat estrangera dins d'un programa d'intercanvi, es complementarà amb la realització de pràctiques específiques en empreses destacades.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email