No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
L'agricultura ecològica arrelada al territori i la seva cultura és l'eix d'una nova proposta d'estudis de grau de la UVic-UCC

Més graus per triar

 
UB-UPC rehabiliten Enginyeria Geològica i Ambiental
La UVic projecta uns estudis en matèria d'agroecologia
El títol adscrit de la UB en Publicitat i Relacions Públiques incorpora la formació en màrqueting

 
UNPORTAL
La relació de nous graus que començaran a impartir-se per primera vegada el setembre vinent no s'ha tancat ni de bon tros. A les incorporacions que avançàvem fa tres setmanes és probable que encara s'hi afegeixi un regitzell de títols de nova creació.

On menys novetats s'esperen és entre els estudis que s'ofereixen a preu públic. A banda de l'Autònoma (que reduirà les places del grau de Periodisme per crear dos nous estudis relacionats, Comunicació de les Organitzacions i Comunicació Interactiva, i que posarà en marxa el grau d'Estudis del Món Actual en anglès) i del grau de Paisatgisme que inaugurarà la Politècnica (UPC), el més destacable és la recuperació, per la part de la Universitat de Barcelona (UB) i la UPC, dels estudis d'Enginyeria Geològica i Ambiental que aquest curs van renunciar a impartir.


NOVA OPCIÓ EN L'ÀMBIT DE LA LOGÍSTICA
On es preveuen més canvis és en l'apartat dels graus que s'imparteixen a preu privat. L'Escola Universitària Mediterrani, especialitzada inicialment en turisme i amb seu a Barcelona, però adscrita a la Universitat de Girona (UdG), comenzarà a oferir Logística Empresarial, un títol de 4 anys que entrarà a competir amb el grau de Logística i Negocis Marítims del Tecnocampus de Mataró, adscrit a la Pompreu Fabra (UPF), i amb el d'Enginyeria en Organització Industrial i Logísitca que la Universitat de Lleida (UdL) programa al campus d'Igualada.

Un altre centre adscrit, l'Escola Superior de Relacions Públiques, vinculada a la UB, reconvertirà el seu títol en Publicitat i Relacions Públiques en Publicitat, Relacions Públiques i Màrqueting, idèntica denominació amb el grau que ofereix Blanquerna (Universitat Ramon llull) i molt semblant a una de les propostes d'ESERP,  centre adscrit a la Universitat de Vic (UVic-UCC).


NOVETAT EN EL TERRENY ALIMENTARI
En el terreny de les universitats privades, la UVic-UCC promou un grau innnovador, Agroecologia i Sistemes Alimentaris, mentre que l'Abat Oliba (UAO) anuncia al seu web una titulació de 3 anys, Comunicació Digital i MItjans Interactius, tot i que la seva aprovació encara no s'ha fet efectiva.

El grau que sí que sembla que tirarà endavant és el de Tècniques d'Interacció Digital i Computació de la Salle (URL), de tres anys de durada. La Salle també programarà, per primer cop, Arts Digitals, que també té 180 crèdits ECTS.


PROPOSTES D'ESTUDIS VIRTUALS
La Universitat Oberta (UOC) preveu, per la seva banda, posar en marxa un altre títol curt (3 anys): Tecnologies de Desenvolupament i Software, dins del mateix àmbit al qual pertany el grau en Ciència de Dades Aplicada que acaba d'inaugurar. La universitat virtual rebatejarà també els estudis de Tecnologies de Telecomunicació, que passaran a dir-se Enginyeria en Tecnologies i Serveis de la Telecomunicació, amb el mateix pla d'estudis.
Facultats de Física i Química, on
s'ofereixen algunes enginyeries

Les enginyeries de la UB tenen una inserció laboral per sobre del 96%
 

Fins a quatre facultats de la Universitat de Barcelona (UB), les de Química, Física, Matemàtiques i Informàtica i Medicina i Ciències de la Salut, ofereixen estudis d'enginyeria. Les dades de l'última enquesta d'ocupació dels graduats de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari (AQU) indiquen que els índexs d'inserció laboral d'Enginyeria InformàticaEnginyeria QuímicaEnginyeria Electrònica de Telecomunicació superen el 96%. L'informe encara no inclou dades sobre Enginyeria de MaterialsEnginyeria Biomèdica, que es van començar a impartir més tard.

La demanda dels cinc títols és elevada, cosa que es reflecteix en les notes de tall, que en els últims anys no han deixat de créixer. Així, la matrícula de primer any del curs 2018-2019 ha acabat situant-se en tots cinc per sobre de l'oferta teòrica prevista, 70 places en el cas d'Informàtica i Química i 40 per a la resta.

L'informe de l'AQU també posa de manifest l'elevat grau de satisfacció dels nous enginyers amb la UB: al voltant del 90% tornaria a la mateixa universitat.
Els dobles graus incrementen
les perspectives d'empleabilitat

ESADE ofereix dos dobles graus amb idiomes i pràctiques externes
 

ESADE (Universitat Ramon Llull) imparteix dues dobles titulacions, Direcció d'Empreses + Dret, en 5,5 anys, i Dret + Global Governance, Economics & Legal Order, de 5 anys de durada, amb un pla d'estudis que, com a valor afegit, inclou un formació  intensiva en idiomes i diferents experiències internacionals, com els semestres d'intercanvi i els summer programes a l'estranger.

La proposta de dobles graus d'ESADE permet adquirir una formació com a advocat expert en gestió empresarial, en un cas, i com a advocat especialitzat en la resolució de conflictes legals, polítics i econòmics a qualsevol indret del món, en l'altre. L'adquisició de coneixements en àrees que són complementàries té, a més a més, un efecte positiu sobre els índexs d'empleabilitat dels titulats.

Es pot demanar més informació d'aquests estudis polivalents a: admissions@esade.edu  
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email