No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Just d'aquí a tres mesos, el 12 de juny, s'iniciarà la pròxima selectivitat 

La matèria de modalitat de la fase general de les PAU seguirà donant punts extra un any més

 
Matemàtiques, Matemàtiques aplicades, Llatí i Fonaments de les Arts són les assignatures més valuoses de la selectivitat

 
UNPORTAL
Un 8 a l'examen de Matemàtiques de la fase general de la selectivitat que se celebrarà entre les 14 i les 15,30 hores del pròxim 13 de juny, a banda de fer mitjana amb les altres quatre matèries de la part obligatòria de les PAU (Llengua Catalana i Literatura, Llengua Castellana i Literatura, Llengua Estrangera i Història d'Espanya), pot proporcionar un complement de nota d'1,6 punts als que vulguin estudiar ADE o Publicitat i Relacions Públiques, per exemple, o de 0,8 punts als que es preinscriguin a Medicina o Pedagogia.

En els quatre graus esmentats, igual que en molts d'altres, Matemàtiques pondera un 0,2 o un 0,1 a la fase específica de la selectivitat i, des de l'any 2017, quan l'estudiant ja s'hi ha examinat a la fase general no cal que torni a fer-ho a la voluntària perquè li sumi punts addicionals a la nota d'accés (la que s'obté a partir del 60% de l'expedient de Batxillerat i el 40% dels resultats de la fase general de les PAU). Ara bé, per poder aconseguir aquesta puntuació extra, l'examen s'ha d'haver aprovat amb una nota igual o superior a 5.


El mateix potencial que s'atorga a les Matemàtiques es concedeix a les assignatures de Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials, Llatí i Fonaments de les Arts, les matèries de modalitat obligatòries del Batxillerat (en funció de la modalitat escollida), de les quals l'estudiant n'ha de triar una a la fase general de les PAU. El valor afegit per sumar punts a la fase específica, però, només li vindrà donat si la matèria en qüestió forma part de la relació d'assignatures que ponderen per obtenir un plus de nota al grau o graus escollits a la preinscripció universitària.

LES DUES MILLORS QUALIFICACIONS ENTRE QUATRE
D'aquesta manera, tot i que és possible triar fins a un màxim de tres matèries a la fase específica (d'entre 22), la selecció final de les dues millors qualificacions que es tenen en compte per fer créixer la nota d'accés a la universitat es podrà arribar a fer, un any més, entre quatre notes ponderables. En el supòsit que l'aspirant a ingressar a la universitat no concorri a la fase voluntària, la matèria d'opció de la part obligatòria també li permetrà millorar el resultat final de la prova.

Aquests canvis van ser introduïts a la selectivitat del 2017 a partir d'una ordre del Ministeri d'Educació de finals del 2016, quan es va reduir l'opcionalitat del cinquè examen de la fase general (obligatòria).

CANVIS INTRODUÏTS EN ELS DOS ÚLTIMS ANYS
Inicialment, es va passar de poder triar entre 20 matèries de modalitat a fer-ho entre cinc (Matemàtiques, Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials, Llatí, Fonaments de les Arts i Història de l'Art). A la selectivitat del 2018, l'última matèria va decaure. I encara es va produir una modificació més (referint-nos a la fase general): la desaparició de la possibilitat de triar entre Història d'Espanya i Història de la Filosofia, imposant-se la primera en detriment de la segona, que ha passat a convertir-se en una assignatura optativa de la fase voluntària.

Tot i que mai s'ha donat per definitiva la doble ponderació de la matèria obligatòria de modalitat de la fase general, a la selectivitat d'enguany no hi haurà canvis.

Marketing d'IQS, un nou grau oficial amb dobles titulacions internacionals
 

El nou grau de Marketing de l'IQS (Universitat Ramon Llull) és l'únic títol oficial de l'àrea del marketing i la gestió empresarial que permet aconseguir una doble titulació internacional cursant un any acadèmic en una de les quatre universitats europees amb les què el centre ha establert un conveni de col·laboració, on les classes s'imparteixen en anglès: Northumbria University (Regne Unit), Jönköping International Business School (Suècia), Rennes School of Business (França) i Pforzheim University (Alemanya).

El grau preveu la realització de pràctiques obligatòries remunerades i també de pràctiques internacionals, en aquest cas en els països on s'obté la doble titulació.

Addicionalment, els estudiants tenen la possibilitat d'aprendre el francès o l'alemany.

La UManresa celebra un Congrés sobre Ciència a les primeres edats
 

La UManresa, el campus de la UVic-UCC de la capital del Bages, celebrarà el próxim 10 d'abril el primer Congrés sobre Ciència a les primeres edats adreçat a estudiants del Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) d'Educació Infantil, al qual s'han inscrit 180 participants de tot Catalunya.

El congrés compta amb el suport del Lab 0_6, el laboratori de descoberta, recerca i documentació per a l'educació científica dels més petits, un espai on es duen a terme activitats escolars i familiars i les pràctiques d'aprenentatge i experimentació de l'alumnat del grau de Mestre en Educació Infantil i del CFGS d'Educació Infantil orientat a la ciència de la UManresa. El congrés vol estimular la reflexió al voltant de la sensibilització científica des de les primeres etapes educatives.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email