No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
El campus de Medicina del Clínic és el que registra més sol·licituds en primera opció.

Medicina regna als rànquings
 

La titulació és la que té més demanda, millors rendiments a 1r curs, més ocupació, millors salaris i més graduats satisfets
 
UNPORTAL
Els estudis de Medicina que imparteixen vuit universitats catalanes, sis de públiques i dues de privades, van comptabilitzar el juliol del 2018 més de 21.500 sol·licituds per ingressar-hi. Sovint, un mateix estudiant va inscriure's a diferents universitats en un intent d'assegurar-se la possibilitat de convertir-se en un dels 1.215 que van aconseguir matricular-se per primer cop al grau.

El cert és que la titulació de Medicina, tot i que ha perdut pistonada en els últims temps, continua liderant no només el rànquing dels estudis més demandats, sinó també el dels títols on es registren els millors rendiments acadèmics a primer curs, així com el dels que gaudeixen d'una major taxa d'ocupació i millors salaris, a banda de ser la titulació on més graduats treballen en allò que han estudiat. També és el grau en què un major nombre de titulats diuen que tornarien a repetir la carrera.


La nota de tall dels set graus a preu públic (2.500 e. per curs), els impartits als campus Clínic i Bellvitge de la Universitat de Barcelona (UB), i a les universitats Autònoma (UAB), Pompeu Fabra (UPF), en què també hi participa la UAB, Lleida (UdL), Rovira i Virgili (URV) i Girona (UdG), se situa, un cop matriculat l'últim estudiant del mes d'octubre, entre el 12,128 i el 12,638.

LA UNIVERSITAT PRIVADA
La UVic-UCC, que des del curs 2017-2018 s'ha convertit en la segona universitat privada que ofereix els estudis de Medicina a Catalunya, i que també participa del sistema públic de preinscripció, va registrar 820 demandes, 134 de les quals en primera opció. La nota d'admissió del darrer alumne que va ingressar-hi, l'octubre del 2018, va ser un 10,616. A la Universitat Internacional (UIC), on el cost del primer curs s'enfila fins als 14.100 e., van presentar-se 549 candidats per a un centenar de places.

POCS ABANDONAMENTS
Les desercions durant el primer any dels estudis són baixes (un 3,8% a la UAB, amb una oferta de 320 places), mentre que els rendiments (el nombre de crèdits aprovats en relació als matriculats) es troben a la franja alta: per damunt del 90% a la UB, la UdG i la URV.

ALTES TAXES DE GRADUACIÓ 
La taxa d'ocupació assoleix generalment nivells òptims, de fins a un 100% a la UdL; arreu, el major nombre de titulats guanya més de 2.000 euros bruts tres anys després d'haver abandonat la universitat, i la graduació en el temps previst (estimada en 7 anys com a màxim, un any més que la durada teòrica dels estudis) s'acosta al 90% als graus de la UB i la UdG. També s'observa que la satisfacció amb els estudis cursats i la universitat on s'ha estudiat és, habitualment, elevada.

A partir d'aquestes dades sembla innecessari que a la UAB s'hagi previst que els estudiants de Medicina puguin disposar de fins a 9 anys per completar la titulació --12 a la UdL--, o de fins a 15 anys per als que segueixen els estudis a temps parcial -18 anys en el cas de la UdL.

La UAB estrena dos nous graus de Comunicació i un títol transversal 
 

La Facultat de Ciències de la Comunicació de l'Autònoma (UAB), que ofereix les titulacions de Periodisme, Comunicació Audiovisual i Publicitat i Relacions Públiques, incorporarà el curs vinent dos nous graus de 4 anys de durada a la seva oferta: Comunicació de les Organitzacions i Comunicació Interactiva.

Els nous títols volen formar professionals capaços de gestionar la comunicació d'empreses, institucions i organitzacions, en un cas, i experts en comunicació digital i tractament de dades massives, però també en videojocs i realtat augmentada, en l'altre.

La Facultat de Filosofia i Lletres, amb el concurs de les de Ciències Polítiques i Sociologia i Economia i Empresa, també estrenarà un grau: Estudis del Món Actual, de 3 anys, que s'oferirà en anglès.

Finalment, la UAB s'afegeix a la impartició dels estudis de Bioinformàtica que fins ara compartien UPF, UPC i UB. 

La UdL dedica 308.000 € a beques-salari i ajuts de mobilitat i habitatge
 

Els estudiants que es matriculen a la Universitat de Lleida disposen de la possibilitat de sol·licitar una beca-salari de 400 e. mensuals durant 10 mesos o d'un ajut per desplaçar-se o llogar un habitatge quan el domicili familiar es troba fora de Lleida o Igualada, les ciutats on la UdL té els seus campus.

La UdL, que destina 308.000 e. dels 500.000 e. que inverteix en el programa de beques i ajuts propis a les dues convocatòries (les del curs 2019-2020 s'obriran próximament), vincula la seva concessió a un seguit de requisits acadèmics i econòmics.

En el cas de les beques salari, la nota mitjana de l'expedient de Batxillerat o CFGS ha de ser igual o superior a 9. També es demana que s'acreditin uns ingressos familiars que no superin el tram de renda número 3, que, per a una família de quatre membres, es troben al voltant dels 43.500 e. anuals. Beques i ajuts es poden seguir rebent a partir del segon curs si es compleixen les exigències. 
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email