No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Estudiants cercant informació al saló de l'Ensenyament que es va tancar diumenge

On ponderarà què el 2020 (1)
 

Els graus introdueixen canvis en les matèries de Batxillerat que permeten obtenir una puntuació addicional a la selectivitat

UNPORTAL
Qui s'examini de la fase específica de la selectivitat l'any vinent (2020) o el següent (2021), o sigui els estudiants que durant el curs 2019-2020 iniciaran el Batxillerat o cursaran el segon any de l'etapa, tindran una taula de ponderacions diferent a la dels alumnes que, aquest juny (o bé el pròxim setembre), s'han d'enfrontar a les proves d'admissió a la universitat. A l'hora de matricular-se i fer la tria de les assignatures de modalitat del curs vinent, caldrà, doncs, parar compte.
 
Les matèries de modalitat del Batxillerat que podran proporcionar un complement de punts a la fase voluntària de la selectivitat (fins a fer possible una qualificació màxima de 14) seguiran sent 22, se'n podran escollir un màxim de tres i s'aprovaran amb un 5 (si no s'obté aquesta puntuació no ponderen). Les dues millors qualificacions s'utilitzaran per confeccionar la nota d'admissió a la universitat. Fins aquí no hi canvis.

Ara bé, s'introdueixen i eliminen matèries ponderables, creix la relació de les que fins ara ponderaven un 0,2 i la llista d'assignatures que proporcionaven una prima de 0,1 es redueix sensiblement.

Tot seguit analitzem les modificacions que afecten els graus de Magisteri, Psicologia, Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport (CAFE), Medicina i Enginyeria Informàtica. I dijous vinent, en una segona entrega, ho farem amb els d'ADE, Dret, Comunicació Audiovisual, Infermeria i Enginyeria en Tecnologies Industrials. Els usuaris d'Unportal poden consultar a les fitxes dels respectius graus les noves ponderacions associades a cadascun dels estudis.


EDUCACIÓ INFANTIL i EDUCACIÓ PRIMÀRIA.- Les assignatures que ponderaran l'any vinent seran 15. Fins ara n'eren 20. Cauen de la relació Comunicació Audiovisual, Dibuix Tècnic, Disseny, Economia de l'Empresa i Història de la Filosofia (incorporada el 2018). A Infantil, guanyen influència Llatí i Grec, que passaran de proporcionar una prima de puntuació de 0,1 a 0,2.

PSICOLOGIA.- Les matèries ponderables augmenten de 5 a 7. Les Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials s'afegeixen a la Biologia i les Matemàtiques com a assignatures que aporten un complement de 0,2. Economia de l'Empresa i Història de la Filosofia se sumen a les que atorguen un 0,1 i Ciències de la Terra i del Medi ambient desapareix. Fins ara l'accés al grau estava molt vinculat a les matèries del Batxillerat científic.

CAFE.- Les Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials i la Geografia comptaran un 0,1 i les Ciències de la Terra i del Medi Ambient deixaran de ponderar. 

MEDICINA.- Matemàtiques i Ciències de la Terra ja no ponderaran un 0,1. Les úniques assignatures ponderables seran Biologia, Física i Quimica que, com succeeix actualment, aportaran un 0,2.

ENGINYERIA INFORMÀTICA.- De 10 assignatures es passa a 7. Tecnologia Industrial (fins ara 0,1) s'incorpora a la relació de matèries que poden arribar a proporcionar dos punts (0,2) i desapareixen Biologia, Ciències de la Terra i Disseny entre les que fins ara podien aportar un punt.

6 d'abril: Jornada de Portes Obertes al TecnoCampus de Mataró
 

El TecnoCampus de Mataró, adscrit a la Universitat Pompeu Fabra, celebra el dissabte 6 d'abril la seva Jornada de Portes Obertes on els estudiants interessats en la seva oferta i els seus acompanyants podran assistir a diferents sessions informatives i fer una visita guiada a les instal·lacions, inaugurades el 2010.

El TecnoCampus, que ofereix 17 graus i dobles titulacions dels àmbits de la tecnologia, l'empresa i la salut, a banda de dos màsters oficials i 11 títols propis de màster i postgrau que possibiliten l'especialització, aplega en un mateix recinte tres escoles universitàries, on hi ha uns 3.500 estudiants matriculats, i un parc tecnològic amb 120 empreses. Aquesta singularitat facilita els intercanvis entre els móns de la universitat i l'empresa.  

Per assistir a la Jornada de Portes Obertes cal inscriure-s’hi prèviament. 

30 de març: Open Day a ESIC de l'oferta universitària de Marketing
 

El campus d'ESIC de Barcelona, centre adscrit a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, organitza el dissabte 30 de març una nova Jornada de Portes Obertes (Open Day) per donar a conèixer la seva oferta d'estudis superiors.

ESIC imparteix el grau en Marketing, de 4 anys de durada, que obre la possibilitat, amb un cinquè any, d'obtenir la doble titulació en Marketing + el títol superior en Negocis Digitals.

També programa el títol superior en Direcció de Marketing Global, de 4 anys, que permet aconseguir una doble titulació internacional si un dels cursos es fa l'estranger.

El centre ofereix la possibilitat de cursar els seus estudis tant en castellà com íntegrament en anglès.

Per participar a l'Open Day s'ha de fer la inscripció. Les properes JPO d'ESIC es faran el 25 d'abril.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email