No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
L'automòbil és al centre de dues noves enginyeries de la UVic i la UPC estrenades el 2017

Nou novíssimes enginyeries
 

3 universitats, Rovira i Virgili, Lleida i La Salle - Ramon Llull imparteixen els 4 graus curts de la branca d'Enginyeria

Politècnica, Autònoma, Pompeu Fabra i Vic han incorporat 3 títols en enginyeria de dades i
 2 d'automoció des del 2017


UNPORTAL
Al costat de les novetats que s'anuncien per al curs vinent en el catàleg d'enginyeries, al qual s'incorpora el títol d'Energies Renovables i Eficiència Energètica de l'Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) juntament amb dues dobles titulacions de la Rovira i Virgili de Tarragona (URV), n'hi ha unes quantes de poc conegudes, la major part de les quals vinculades al món digital, que s'han afegit a l'oferta d'aquest tipus d'estudis en els dos últims anys. En aquesta relació també n'hi ha d'una durada teòrica inferior a l'habitual (quatre anys).

Els graus de 3 anys (180 crèdits ECTS) també han acabat arribant a les enginyeries. Una de les maneres de reconèixer-los és per la seva denominació, donat que la Generalitat exigeix que hi figuri la paraula "tècniques" per diferenciar-les de les enginyeries de 240 crèdits ECTS.

El curs actual (2018-2019), la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (URV) imparteix per primer cop dues enginyeries curtes,Tècniques de Bioprocessos Alimentaris i Tècniques de Desenvolupament i Aplicacions Web i Mòbils, i la Universitat de Lleida (UdL) n'ofereix una, Tècniques d'Interacció Digital i de Computació, al campus d'Igualada, un títol que també ha programat La Salle - Universitat Ramon Llull (URL) a partir del curs vinent (2019-2020). La Salle ja oferta, des del 2017, Tècniques d'Aplicacions de Software, també de 180 crèdits ECTS.


CONVALIDACIÓ DE CRÈDITS A GRADUATS EN CFGS
Tres d'aquests quatre graus curts convaliden crèdits als graduats d'alguns cicles superiors (CFGS) de la família d'Informàtica i Comunicacions (fins a 36 crèdits com a màxim) i la URV ofereix la possibilitat de cursar un any més de Bioprocessos Alimentaris per aconseguir l'enginyeria de quatre d'anys i assolir les atribucions professionals d'enginyer tècnic agrícola.

DADES I AUTOMOCIÓ
A banda d'aquestes 4 opcions innovadores, aquest curs s'han estrenat tres enginyeries, en aquest cas de 4 anys de durada (240 crèdits ECTS), que tenen com a nexe comú el tractament de dades digitals: Ciència i Enginyeria de Dades a la Politècnica (UPC), que el juliol va exigir una nota d'admissió superior a 12 (12,018); Enginyeria de Dades a l'Autònoma (UAB), i Enginyeria Matemàtica en Ciència de Dades a la Pompeu Fabra (UPF), que també ofereix una versió en anglès. 

A MANRESA I GRANOLLERS
Un curs abans, el 2017-2018, es van posar en funcionament les dues úniques enginyeries d'Automoció que es poden cursar al sistema universitari de Catalunya. La UPC programa aquests estudis al campus de Manresa, tot i que l'últim curs es pot fer a Barcelona, mentre que la Universitat de Vic (UVIC-UCC) els imparteix al campus de Granollers.

La Universitat de Lleida celebrarà el Mercat de la Tecnologia el 14.5 
 

El campus de Cappont de la Universitat de Lleida (UdL) acollirà el 14 de maig la 16a edició del Mercat de la Tecnologia, una exposició de treballs i projectes tecnològics elaborats per l'alumnat d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius dels centres educatius de la demarcació de Lleida que es complementa amb la celebració d'activitats i xerrades.

El programa de la jornada, que es desenvoluparà entre les 9 i les 14h, inclou tallers de composició musical per ordinador, coneixement de drons, programació de videojocs o d'iniciació en les tecnologies de les realitats virtual i augmentada, entre d'altres.

La mostra està oberta a l'alumnat, que pot participar com a expositor o visitant, i al professorat. Les incripcions com a expositor es tanquen el 8 de maig. Els grups que vulguin visitar el mercat tenen fins al 10 de maig per comunicar-ho.

Dues noves Jornades de Portes Obertes per poder conèixer BAU
 

BAU Centre Universitari de Disseny de Barcelona, adscrit a la UVic-UCC, organitza dues noves Jornades de Portes Obertes, els dissabtes 27 d'abril i 18 de maig, que permetran fer una visita guiada a les seves instal·lacions i assistir a les xerrades informatives programades, en horari de matí i tarda, sobre el grau oficial de Disseny.

El grau de BAU, de 4 anys de durada (240 crèdits ECTS), disposa de 4 itineraris d'especialització: Disseny gràfic i comunicació visual, Disseny audiovisual, Disseny d'interiors i Disseny de moda.


Els visitants del centre, situat en un antic recinte industrial del Poblenou, podran obtenir igualment informació de l'oferta de màsters i títols de postgrau.

BAU també ofereix la possibilitat de concertar una cita, de dilluns a divendres, per realitzar una visita personalitzada al centre.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email