No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Instal·lacions del CITM, que imparteix el grau de Disseny, Animació i Art Digital

Com els va als graus de 3 anys?
 

L'acceptació per part dels estudiants dels estudis curts, que van aparèixer per primer cop el curs 2016-2017, és desigual

UNPORTAL
De la dotzena de graus de 3 anys (180 crèdits ECTS) que s'han anat incorporant a la programació a partir del 2016, l'any en què es va obrir l'aixeta dels estudis curts, el que ha tingut més acceptació ha estat Global Studies. Amb una nota de tall de 12,674 (juliol del 2018), la vuitena més alta, el grau de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) va rebre en l'últim període de preinscripció més de tres peticions en primera preferència per cada plaça (40) de primer curs. Finalment va matricular 47 estudiants.

Els altres quatre estudis homologats de 3 anys que s'imparteixen a preu públic han tingut fins ara una sort desigual. Els estudis de Gestió de Ciutats Intel·ligents i Sostenibles, que la Universitat Autònoma (UAB) va començar a oferir com a títol propi el 2017, s'ha reconvertit aquest curs en una titulació oficial i gairebé ha omplert: 59 matrícules per a 60 places. La UAB ha començat a impartir Estudis de Gènere, també a com a títol propi, amb la intenció de convertir-lo el curs vinent en homologat. L'interès que ha generat ha estat elevat: 127 peticions en primera opció per a 60 places, amb un balanç de 68 matriculats.


DOS TÍTOLS CURTS AMB LA MATEIXA DENOMINACIÓ
La Universitat de Lleida (UdL) té 29 estudiants de primer al grau de Tècniques d'Interacció Digital i de Computació al campus d'Igualada, uns estudis que va inaugurar al setembre, dels quals ofereix 40 places. La Salle - Universitat Ramon Llull (URL) anuncia un grau amb el mateix nom per al curs vinent.

La Rovira i Virgili de Tarragona (URV) ha estrenat aquest curs dos títols de 180 crèdits ECTS: Tècniques de Desenvolupament d'Aplicacions Web i Mòbils, amb una oferta de 40 places i 10 matriculats, i Tècniques de Bioprocessos Alimentaris, que s'ofereix conjuntament amb l'enginyeria de 240 crèdits del mateix nom. Entre ambdues titulacions compten amb 25 estudiants a primer.


DOBLES TITULACIONS
La URV oferirà el curs vinent dues dobles titulacions combinades amb aquests nous estudis de 3 anys: ADE+ Tècniques de Desenvolupament d'Aplicacions Web i Mòbils i Enginyeria Química + Tècniques de Bioprocessos Alimentaris.

En l'àmbit dels graus a preu privat, el de Disseny, Animació i Art Digital del Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) de la Universitat Politècnica (UPC) va rebre l'últim juliol dues sol·licituds en primera preferència per a cada plaça (40). La nota de tall del curs 2018-2019 (43 matriculats) s'ha enfilat fins al 9,104. 


L'OFERTA DELS ADSCRITS
Un centre adscrit de la Universitat Barcelona (UB), ENTI, compta amb 61 alumnes de primer curs a Creació Artística per a Videojocs i Jocs Aplicats, amb una oferta de 80 places. Un segon grau, també de 3 anys, Producció de Música i So per a la Indústria de l'Entreteniment, disposa únicament de 14 matrícules (60 places).

El grau de Bioinformàtica, que s'imparteix en anglès, promogut per UPF, UPC i UB (el curs vinent s'hi afegeix la UAB) però que forma part de l'oferta d'un centre adscrit de la UPF, ESCI, ha cobert l'oferta: 41 matriculats per a 40 places, però l'últim estudiant que aquest curs hi ha accedit ho ha pogut fer amb un 5 de nota de tall.


LA UNIVERSITAT PRIVADA
La Salle (URL) compta amb 27 estudiants al primer curs de Tècniques d'Aplicacions de Software i 10 més a Disseny i Innovació de Negocis Digitals, estrenat al setembre.

CINEMATOGRAFIA
Un cas a banda és el del grau de Cinematografia de l'ESCAC de Terrassa, adscrit a la UB, una titulació que fins al curs 2017-2018 s'impartia com a Cinema i Mitjans Audiovisuals, aleshores de 240 crèdits ECTS (4 anys). Amb 90 places tèoriques de primer, ha matriculat 109 estudiants.

La UAB incorpora a la seva oferta dos nous graus de Comunicació
 

La Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) incorporarà el curs vinent dos nous graus a la seva oferta: Comunicació de les Organitzacions i Comunicació Interactiva, que s'afegiran als estudis de Periodisme, Comunicació Audiovisual i Publicitat i Relacions Públiques que ja imparteix.

El grau de Comunicació de les Organitzacions pretén formar professionals especialitzats en comunicació corporativa capaços de fer-se càrrec de la gestió de la marca, la imatge i la reputació d'empreses, entitats i institucions.

El grau de Comunicació Interactiva persegueix la creació d'experts en continguts digitals, dades massives, videojocs, realitat augmentada i interfícies amigables per a l'usuari d'internet.


Els dos estudis tenen una durada de 4 anys (240 crèdits ECTS) i s'impartiran en català i castellà.

Gimbernat celebra noves Portes Obertes el 25 i el 27 d'abril
 

Les Escoles Universitàries Gimbernat de Sant Cugat del Vallès, adscrites a la Universitat Autònoma (UAB), celebraran el dijous 25 i el dissabte 27 d'abril dues noves Jornades de Portes Obertes per donar a conèixer la seva oferta de graus i Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM) i Superior (CFGS).

Gimbernat és un centre pioner en la impartició dels estudis de Fisioteràpia, dels quals ofereix 240 places de primer curs. El centre també imparteix el grau d'Infermeria (160 places) i una enginyeria única: Informàtica i Serveis.

L'expertessa adquirida en l'àmbit informàtic l'ha dut a ofertar el CFGM en Sistemes Microinformàtics i Xarxes i dos CFGS: Desenvolupament d'Aplicacions Web amb un perfil professional en Bioinformàtica i Desenvolupament d'Aplicacions Multiplataforma orientat a Business Intelligence, que impartirà per primer cop el curs vinent .
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email