No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Salvament i socorrisme és un dels ensenyaments esportius combinables amb el Batxillerat

LA NOVA APOSTA DE LA SECUNDÀRIA PÚBLICA POSTOBLIGATÒRIA
El Batxillerat professionalitzador i els dobles títols Batxillerat + CFGM

 
Educació promou una reforma que diversifica les opcions de l'etapa

UNPORTAL
11 instituts de la ciutat de Barcelona lideren la penúltima innovació del sistema educatiu català: el Batxillerat professionalitzador. Es tracta d'un Batxillerat de dos anys, com l'estàndard, en què les matèries optatives o específiques de lliure elecció, com poden ser Psicologia, Sociologia o Història de la música i de la dansa, es substitueixen per unitats formatives d'un cicle de grau mitjà (CFGM), de manera que els estudiants puguin escollir entre blocs de 33 o 66 hores de formació en Dietètica, Creació i publicació de pàgines web o Llunes de vehicles, per exemple. Tot i que la iniciativa l'encapçalen uns pocs centres educatius, la proposta es fa extensiva a tots els instituts, de forma que qualsevol pot implementar-la de cara al curs vinent. Òbviament, els centres privats també poden secundar-la.

La idea d'ampliar les possibilitats d'optatiivitat, aproximant l'alumnat al món professional, s'estrenarà als instituts Escola del Treball, La Guineueta, Joan d'Àustria, Anna Gironella, Montjuïc, Pedralbes, Tecnològic, Joan Brossa, Lluís Vives, Miquel Taradell i Sant Andreu de la ciutat de Barcelona. Uns ho aplicaran en la modalitat del Batxillerat tecnològic (els sis primers), mentre que la resta ho faran en el Batxillerat social. L'institut La Guineueta ho posarà en marxa en amdues modalitats.


DOS TÍTOLS EN TRES ANYS
Una última innovació s'afegeix a l'arribada del Batxillerat professionalitzador: les dobles titulacions formades per una combinació entre el Batxillerat i un CFGM esportiu o artístic, que permetran als estudiants obtenir els dos títols en 3 anys.

La fórmula consisteix en cursar el Batxillerat científic amb els ensenyaments esportius de grau mitjà de Futbol, cosa que el proper curs serà possible a l'Institut de Vic, o bé amb els de Salvament i socorrisme, que s'implantarà als instituts Ferran Tallada de Barcelona, Jaume I de Salou i també a l'Institut de Vic.


ENSENYAMENTS ARTÍSTICS
L'Institut Julio Antonio de Móra d'Ebre, en associació amb l'Escola d'Arts de Móra la Nova, i dues escoles d'art del Departament d'Educació, les d'Olot i Ondara (Tàrrega), programaran un doble títol alternatiu: Batxillerat artístic + ensenyament artístic de grau mitjà (Ceràmica artística, Assistència al producte gràfic imprès i Assistència al producte gràfic interactiu, respectivament).

Durant el primer i el segon any, els estudiants cursaran el primer curs de Batxillerat i el cicle formatiu, mentre que el tercer any es reservarà per al segon curs de Batxillerat, centrat en la preparació de les proves d'accés a la universitat (PAU). 


ALLARGAR L'ETAPA
Els canvis introduïts en el model de Batxillerat venen acompanyats d'una intensificació de l'opció de poder cursar l'etapa en tres anys per aconseguir que el currículum sigui assequible a un major nombre d'alumnes, amb l'objectiu de reduir l'abandonament. A Barcelona, almenys quatre instituts (Infanta IsabelJaume Balmes, Ferran Tallada, que ja l'impartia, i Juan Manuel Zafra) oferiran aquesta opció.

La Salle ofereix 4 graus i una doble titulació en l'àmbit de la informàtica 
 

La Salle (Universitat Ramon Llull) disposa d'una oferta diversificada en l'àmbit informàtic. El grau d'Enginyeria Informàtica té el seu equivalent en anglès, International Computer Engineering, que inclou dues estades a l'estranger. Aquest últim grau es pot combinar des del primer curs amb el de Direcció d'Empreses Tecnològiques, de manera que amb 5,5 anys es por aconseguir la doble titulació.

El centre també imparteix Enginyeria Telemàtica, especialitzada en xarxes i tecnologies d'internet, i des del curs 2017-2018 ofereix Tècniques d'Aplicacions de Software, un grau de tres anys de durada que es concentra en qüestions molt específiques (com poden ser el desenvolupament d'aplicacions mòbils, la creació de webs, l'administració de sistemes o el marketing digital).

Tècniques d'Aplicacions de Software s'imparteix en horari de tarda, perquè sigui compatible amb la feina, i els graduats en CFGS poden arribar a convalidar fins a 36 crèdits ECTS.

18.5: Sessió informativa del grau de Gestió Turística de Sant Ignasi

 
La Facultat de Turisme i Direcció Hotelera de Sant Ignasi (Universitat Ramon Llull) celebra el proper dissabte, 18 de maig, a partir de les 10 del matí, una sessió informativa del grau de Turisme i Direcció Hotelera que imparteix.

La titulació es pot cursar en castellà i anglès o bé íntegrament en anglès. Es tracta de l'únic grau de l'àmbit turístic que, a partir del curs vinent (2019-2020), disposarà de fins a 6 mencions o itineraris especialitzats:
direcció hotelera internacional, organització d'esdeveniments i protocol, innovació i transformació digital en l'àmbit turístic, turisme responsable en destins urbans, consultoria turística i hotelera i disseny d'experiències en turisme i hoteleria.

El grau preveu que els estudiants puguin cursar un període de la seva formació a l'estranger i que facin pràctiques en destacades empreses del sector.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email