No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Un grau de la UB, Estudis Àrabs i Hebreus, es concentra en l'estudi d'ambdues cultures

Graus amb denominació d'origen

 
L'oferta d'estudis centrada en el coneixement de les societats i cultures estrangeres es limita a unes poques propostes


UNPORTAL
Més enllà dels estudis estrictament lingüístics, el sistema universitari català ofereix molt pocs graus que permetin aprofundir en el coneixement de les societats i cultures estrangeres. El món anglosaxó domina l'oferta amb diferència, per davant de l'única proposta existent relacionada amb l'univers francòfon. Els estudis vinculats al continent asiàtic i a la cultura àrab i jueva completen el panorama, on no hi ha ni rastre d'altres realitats que ens poden resultar properes, como poden ser l'africana o la llatinoamericana.

ESTUDIS ANGLESOS.- La major part dels estudis sobre cultures forànies focalitzen la seva atenció en el món anglosaxó. Tant el grau d'Estudis Anglesos que imparteix la Universitat de Barcelona (UB) --que aquest curs ha matriculat 163 alumnes de nou ingrés-- com el de l'Autònoma (UAB), que té 84 estudiants a les aules de primer curs --als quals va demanar una nota de 7,182 per poder-hi accedir--, tenen en els seus respectius programes d'estudis assignatures com Història i cultura de les Illes Britàniques i Història i cultura dels EUA. També inclouen alguna matèria específica sobre l'època postcolonial, al costat de continguts de caire més lingüístic, literari o cultural, com poden ser Literatura i cultura d'Irlanda, o bé d'Escòcia, o Teatre contemporani en anglès.

La Universitat de Lleida (UdL) també programa aquest grau, en el qual el curs 2018-2019 ha matriculat 26 estudiants, amb un programa d'estudis semblant.

A banda del grau d'Estudis Anglesos, la UAB programa quatre graus en què combina els estudis d'anglès amb els d'espanyol, català, llengües clàssiques i francès. Les assignatures d'Història i cultura de les Illes Britàniques (6 ECTS) i Història i cultura dels EUA (també de 6 ECTS) hi són presents als quatre, tot i que els estudis tenen un caire eminentment lingüístic.


ESTUDIS FRANCESOS.- Convertit en un grau interuniversitari de la UAB i la UB que ofereix 40 places, inclou continguts artístics i culturals, però els coneixements predominants al pla d'estudis són els relacionats amb la llengua i la literatura.

ESTUDIS ÀRABS I HEBREUS.- La UB manté una oferta de 40 places d'aquest grau que programa assignatures com Història de les societats islàmiques, d'Al-Andalus o del poble jueu.

ESTUDIS D'ÀSIA ORIENTAL.- Impartits per la UAB en dues modalitats, japonès i xinès, s'ocupa, a banda de l'idioma, de la història, la geografia, l'economia, la política i l'art d'aquesta part del món.

Els estudis de japonès tenen una nota d'admissió més alta (9,743) que els de xinès (8,532). Tots dos ofereixen 40 places. Ambdós estudis comparteixen un índex d'ocupació del 100%, segons l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU), tot i que la mostra d'enquestats és baixa, i una elevada satisfacció dels graduats amb els estudis cursats, del 88%.

ESADE ofereix dos graus per fer carrera professional a l'estranger
 

ESADE (Universitat Ramon Llull) ofereix dos graus internacionals, impartits íntegrament en anglès, el grau en Direcció d'Empreses BBA i el bachelor in Global Governance, Economics & Legal Order (una de les novetats del proper curs), que han estat dissenyats per poder tenir accés a les ofertes laborals provinents de qualsevol lloc del món.

Tots dos faciliten l'aprenentatge de fins a tres idiomes i possibiliten que l'estudiant faci una estada a l'estranger i adquireixi els coneixements necessaris per desenvolupar-se professionalment en l'àmbit global.

Ambdós estudis van adreçats a estudiants interessats en viatjar, integrar-se en projectes que impliquin treballar amb persones d'altres països i tenir una carrera professional internacional.

Prevenció i Seguretat, un grau de la UAB amb un 95% d'inserció laboral
 

El grau de Prevenció i Seguretat Integral de la UAB, que prepara els estudiants per poder treballar en els àmbits de la seguretat pública i privada, la prevenció de riscos laborals, la qualitat del medi ambient, la criminologia i la ciberseguretat, entre d'altres, té una taxa d'ocupació del 95%.

A banda de la modalitat presencial, els estudis es poden cursar en versió online, on, a partir del curs 2019-2020, s'ofereix com a novetat la possibilitat de fer pràctiques en empreses i l'opció de cursar l'assignatura presencial de 4t que facilita l'obtenció de les habilitacions professionals d'investigador privat i de tècnic superior en riscos laborals.

L'Escola de Prevenció i Seguretat Integral celebrarà jornades de portes obertes els dies 25 de maig, 15 de juny i 12 de juliol. Cal inscriure-s'hi.  
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email