No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
La UPC reincorpora Enginyeria en Geoinformació i Geomàtica a la seva oferta.

Últimes notícies sobre la preinscripció universitària 

 
Graus que s'incorporen a la programació, estudis que finalment no s'impartiran i títols que guanyen o perden places de primer

UNPORTAL
D'aquí a 12 dies, el 4 de juny, s'inicia la preinscripció universitària. Fins l'1 de juliol serà possible triar, i desfer i refer la tria les vegades que es vulgui, entre els més de 550 graus amb places de primer curs de les 7 universitats públiques catalanes i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), que tot i el seu caràcter privat participa del sistema públic de preinscripció. Les altres tres universitats privades tenen el seu propi sistema d'admissió.

Les universitats públiques i privades preveuen estrenar una vintena de graus el curs vinent, 13 dels quals (4 dobles tituacions) són nous de trinca. La relació es completa amb canvis de denominació (i plans d'estudis), rehabilitació de títols que s'havien deixat d'impartir i noves versions en anglès o en modalitat no presencial de titulacions ja existents.


NOUS GRAUS
Com ja és habitual, a pocs dies de l'obertura de la preinscripció s'han produit canvis de darrera hora en la programació. D'una banda s'ha confirmat la reintroducció del grau d'Enginyeria en Geoinformació i Geomàtica de la Universitat Politècnica (UPC), que havia desaparegut de l'oferta. La Universitat de Lleida (UdL) ha obtingut llum verda per impartir Disseny Digital i Tecnologies Creatives, mentre que la Universitat de Girona (UdG) oferirà finalment una versió semipresencial d'Arquitectura Tècnica i Edificació i ESIC, centre adscrit a la Rovira i Virgili (URV), impartirà Màrqueting en anglès a Barcelona. 

TÍTOLS QUE NO S'OFERIRAN
En el capítol dels estudis que, tot i el que s'havia anunciat, no s'impartiran, hi figura el grau d'Estudis del Món Actual (Contemporary World Studies), de tres anys i en anglès, que proposava l'Autònoma (UAB). El que sí que ha aconseguit la UAB és que el títol propi d'Estudis de Gènere es converteixi, de cara al curs vinent, en un grau oficial sota la denominació d'Estudis Socioculturals de Gènere. A última hora també han decaigut els graus de Cinematografia Digital i Software Development que propugnava la Universitat Oberta (UOC).

ESTUDIS QUE GUANYEN PLACES
Entre les titulacions de grau que augmenten l'oferta de places sobresurten Enginyeria de Dades de la UAB (inaugurada aquest curs), que passa de 40 places de primer a 60; Economia en anglès, també de la UAB, de 30 a 40 llocs; Tecnologies Industrials i Anàlisi Económica (UPC-UPF), que s'ha ofert per primer cop el curs 2018-2019, de 40 a 50; Filosofia (UAB), de 60 a 70, i Química en anglès de la URV, que aquest any ha ofert 20 places i que el curs vinent en tindrà 30.

El salt més gran, però, el registren els estudis d'Infermeria de les Escoles Gimbernat, adscrites a la UAB, de 160 a 200 places, que es converteix així en el centre privat amb més oferta de l'especialitat, i el grau de Psicologia de la UVic-UCC, que dobla les places de Psicologia (de 60 a 120).


TITULACIONS QUE REDUEIXEN L'OFERTA
Els estudis amb més places per a estudiants novells del sistema universitari català, els d'ADE de la UB, veuran reduir l'oferta (de 880 a 800 llocs), com succeirà a Economia UB, que passarà de 350 places de primer any a 300. A la mateixa universitat, Sociologia redueix les 150 places de primer curs fins a 130.

Enginyeria Informàtica de la UAB programa 190 places (240 el curs 2018-2019), mentre que la UPF n'oferirà 55 del mateix títol (75 aquest curs). La UPF aplica la mateixa reducció a Enginyeria de Sistemes Audiovisuals. En aquest grup també hi figuren els estudis de Periodisme de la UAB, que es queden amb 160 places. Les 120 que perd es reparteixen entre els nous estudis de Comunicació de les Organitzacions i Comunicació Interactiva que començaran a impartir-se per primer cop al setembre.

La UB obre les incripcions per participar en les activitats d'estiu
 

La Universitat de Barcelona (UB) ja ha obert les inscripcions per poder participar en les activitats que organitza per donar a conèixer els seus estudis durant la segona quinzena de juny i els primers dies de juliol i que van adreçades a estudiants dels últims cursos d'ESO, Batxillerat i CFGS.

Les propostes inclouen des del taller de cartografia digital que es du a terme a Geografia per a exploradors fins a les conferències i pràctiques vinculades al món farmacèutic de Farmaestiu, passant pel campus d'estiu de Física, Physis, el Viu les Ciències de la Terra i les sessions per als que tenen interès en la nutrició i la tecnologia alimentària que es desenvolupen als laboratoris del campus de l'alimentació de Torribera (Cuina i nutrició al laboratori)

La major part d'aquestes activitats són gratuïtes.

Marketing IQS, un nou grau oficial amb dobles titulacions internacionals
 

El nou grau de Marketing de l'IQS (Universitat Ramon Llull) és l'únic títol oficial de l'àrea del marketing i la gestió empresarial que permet aconseguir una doble titulació internacional cursant un any acadèmic en una de les quatre universitats europees amb les què el centre ha establert un conveni de col·laboració, on les classes s'imparteixen en anglès: Northumbria University (Regne Unit), Jönköping International Business School (Suècia), Rennes School of Business (França) i Pforzheim University (Alemanya).

El grau preveu la realització de pràctiques obligatòries remunerades i també de pràctiques internacionals, en aquest cas en els països on s'obté la doble titulació.

Addicionalment, els estudiants tenen la possibilitat d'aprendre el francès o l'alemany.

L'ESMUC ofereix una àmplia oferta de màsters en música, oficials i propis 
 

L'oferta formativa de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) inclou 7 màsters oficials, dos dels quals interuniversitaris (coordinats per la UB i la UAB), i 6 de propis, impartits en modalitat presencial, excepte el màster oficial d'Estudis Avançats en Flamenco que també es pot cursar en versió online i el màster propi en Pedagogia per a Músics, que s'ofereix únicament a distància.

Tots els estudis consten de 60 crèdits ECTS que es cursen en un any acadèmic, amb l'excepció de dos programes propis: el màster en Musicoteràpia, d'una durada de dos anys, i el de Pedagogia per a Músics, d'entre 1 i 2 anys.

La programació inclou màsters en horari de cap de setmana i una proposta 100% en anglès: Management i Producció Musical. El curs s'inicia al setembre o a l'octubre, però les inscripcions s'han de formalitzar abans del 14 de juny.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email