No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Estudiants de la Facultat d'Educació de la UB.

Infantil + Primària, el doble grau amb els millors indicadors de rendiment a 1r curs

 
El títol, que va néixer el 2013, té 2 sol·licitants en 1a preferència per a cadascuna de les 170 places en què els estudiants es poden preinscriure


UNPORTAL
El doble grau d'Educació Infantil + Educació Primària, que es va començar a impartir el curs 2013-2014, s'ha convertit amb diferència en el títol de Magisteri que registra una major demanda en primera preferència en relació a l'oferta de places. Però no només sobresurt per això. També ocupa un lloc privilegiat al rànquing dels dobles títols amb millors indicadors d'abandonament i rendiment durant el primer any dels estudis del sistema universitari català.

Aquest curs han estat 329 estudiants els que s'han disputat les 170 places de primer que oferien les sis universitats, 5 de públiques i una de privada, que tenen aquest doble títol a la seva programació i que participen en el sistema universitari de preinscripció. Hi havia una plaça per a, gairebé, cada dos sol·licitants. Res a veure amb els 1.241 demandants que optaven en primera opció a una de les 1.055 places del grau d'Educació Primària subjectes a la preinscripció ni amb els 738 que aspiraven a ocupar els 805 llocs disponibles d'Educació Infantil.


LES NOTES MÉS ALTES
La nota de tall més alta per accedir al doble grau es registra a la Universitat de Barcelona (UB), que al juliol reclamava un 10,870 per accedir a una de les seves 40 places. Des que es va començar a oferir, la qualificació exigida mai no ha estat inferior al 10,445. El juliol del 2018 va aconseguir arribar al 11,018, una nota que es va mantenir inamovible fins a l'octubre, quan es va tancar la matrícula.

L'abandonament durant el primer any dels estudis en aquesta titulació de la UB se situa al voltant del 9%, segons les últimes dades (2018) de la Secretaria d'Universitats, i el rendiment és òptim, donat que els matriculats superen gairebé la totalitat dels crèdits en què es matriculen (99,8%).

A l'Autònoma (UAB), on tenen la meitat de places que a la UB (20), la nota inicial d'admissió exigida als que acaben d'iniciar el curs acadèmic (10,630) ha pujat en comparació amb la de l'any passat (10,484). Els seus indicadors d'abandonament (5%) i rendiment (96,5%) són també òptims.

A la Universitat de Girona (UdG), que matricula 50 estudiants al primer curs del doble grau (9,410 ha estat l'última nota de tall), el percentatge de crèdits aprovats entre el nou alumnat supera el 98% i les desercions es queden en un 4%.


CAP ABANDONAMENT A LA UDL
A la Universitat de Lleida (UdL), amb 30 places, no s'ha comptabilitzat en la darrera estadística cap abandonament, i el percentatge de crèdits no superats durant el primer any també és minúscul; 1,6%.

La situació de bons rendiments es reprodueix, incrementada, a la Rovira i Virgili de Tarragona (URV), amb un 99,2% de crèdits aprovats, tot i que el percentatge d'estudiants que abandonen els estudis durant el primer any augmenta fins al 16,7%. A la URV la nota de tall ha fet un salt del 5,808 del 2018 al 9,804 d'enguany.


ELS CENTRES PRIVATS
La Universitat de Vic (UVic-UCC), l'única privada que participa en el sistema universitari de preinscripció (40 places), no és una excepció en matèria d'abandonament i rendiment: zero desercions i un 97,2% de crèdits superats durant el primer any. El seu títol ofereix una menció en llengua anglesa.

La doble titulació té arreu on s'imparteix 5 anys de durada, tot i que el nombre de crèdits que es cursen al llarg d'aquest període oscil·la entre els 313 de la UVic-UCC i els 374 de la UAB.

A banda de les sis opcions esmentades, tres universitats privades més, Blanquerna (Universitat Ramon Llull), Universitat Internacional (UIC) i Abat Oliba (UAO) ofereixen aquest doble grau.

L'acadèmia Guiu imparteix cursos per preparar les properes PAU


L'acadèmia Guiu, especialitzada en la preparació d'exàmens de Selectivitat, inicia a començaments d'octubre un nou curs anual adreçat a estudiants que tenen el títol de Batxillerat o han finalitzat un Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) i volen presentar-se a la pròxima convocatòria de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), que se celebraran el juny del 2020.

El centre, amb seus a la Rambla Catalunya i al carrer d'Aragó de Barcelona, disposa de cursos en horari de matí i de tarda/nit per preparar tant la fase general de la Selectivitat com les assignatures de la fase específica.

Guiu també ofereix un curs per a estudiants que hagin cursat el Batxillerat Internacional o l'hagin fet fora d'Espanya i per als que vulguin accedir a la universitat amb més de 25 o 45 anys.

El Museu Etnològic torna a oferir el programa adreçat a centres escolars
 

El Museu Etnològic i de Cultures del Món, que disposa de dues seus, al parc de Montjuïc i al carrer Montcada de Barcelona, ha organitzat un any més un programa de visites i tallers dissenyat per a totes les etapes educatives, des d'Infantil a la universitat, que pretén contribuir a facilitar la comprensió del món a través de l'exhibició d'objectes del passat o que provenen d'altres civilitzacions.

A Montjuïc es convida els visitants a comparar les eines, joguines,vestits i estris casolans de terrissa o metall del passat recent que s'exposen amb els que fem servir en l'actualitat, mentre que al carrer Montcada es pot trobar una mostra de la diversitat cultural, religiosa i artística de diferents indrets del món.

Les reserves i inscripcions per poder visitar el museu amb el grup-classe estan obertes.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email