No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Estudiants de CAFE de la Universitat de Vic durant una sessió d'handbol

Fer una carrera esportiva

 
3 de cada 4 estudiants que es presenten a la Prova d'Aptitud per accedir als graus de CAFE superen els exercicis físics

UNPORTAL
Cinc universitats públiques i dues de privades ofereixen el grau de Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport (CAFE), tot i que en tres de les públiques es tracta d'estudis impartits per centres privats adscrits, amb preus que superen el d'una de les universitats privades que el programen. No són aquests uns estudis barats. Cursar un primer curs complet a l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC), un centre públic adscrit a les universitats de Barcelona (UB) i Lleida (UdL), costa el mateix que estudiar Medicina: al voltant dels 2.500 euros anuals. Aquest preu es multiplica per dos o per més de tres en funció del centre privat que es triï.

Per accedir al grau de CAFE dels centres que participen en el sistema de preinscripció (els vinculats a les universitats públiques i la Universitat de Vic, la única privada que ho fa) s'ha de superar una Prova d'Aptitud Personal (PAP), excepte en el cas dels estudis que imparteix EUSES a Girona, adscrits a la Universitat de Girona (UdG), i a Amposta, vinculats a la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona, que no ho exigeixen. En el cas dels estudis de Blanquerna (Universitat Ramon Llull), els estudiants no han de concórrer a les PAP, sinó que han realitzar una prova pròpia d'accés. 

A les PAP també s'hi han d'enfrontar els que volen cursar les dobles titulacions d'Educació Primària + CAFE de la Universitat de Lleida (UdL) i Fisioteràpia + CAFE, que ofereixen tant la UdL como el Tecnocampus, adscrit a la Pompeu Fabra (UPF). Al juny passat van presentar-se a les PAP prop d'un miler d'estudiants, dels quals tres quartes parts van ser declarats aptes.


Un altre tret característic d'aquest grau és que la gran majoria de les opcions no convalida més de 12 crèdits ECTS a l'alumnat procedent de Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS). Només Blanquerna (URL) i la UVic-UCC en convaliden una trentena.


ABANDONAMENT BAIX A 1r CURS
Els estudis de CAFE es caracteritzen pel baix índex d'abandonament a primer, però també per un percentatge de graduació en el temps previst (establert en no més de 5 anys) força minso, que en algun cas amb prou feines supera el 40%, d'acord amb les dades de la Secretaria d'Universitats. El grau de la Universitat de Vic (UVic-UCC) presenta, en aquest capítol, el millor registre: gairebé 7 de cada 10 estudiants aconsegueix titular-se al cap de cinc anys.

ALTRES POSSIBILITATS
Tres anys després de l'obtenció del títol, la inserció laboral es mou en una forquilla que va del 84% al 95%, però el sou mensual brut de la majoria dels que treballen es troba al voltant del 1.000 euros, segons l'última enquesta d'inserció laboral dels titulats de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU).

A banda de l'oferta del títol de CAFE i de les dobles titulacions que ofereixen places a primer curs esmentades, Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull (URL), combina, a partir de segon curs, la impartició d'Infermeria i CAFE, com també ofereix als estudiants de Fisioterapia i Nutrició Humana i Diètetica la possibilitat de compaginar els seus estudis amb els de CAFE.


NOUS TÍTOLS
Dins de l'àmbit esportiu, en els últims anys han aparegut dos graus innovadors, Gestió Esportiva, a la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna (URL), i Ciències i Tecnologies Aplicades a l'Esport i al Condicionament Físic, que l'escola EUNCET, adscrita a la Politècnica (UPC), ofereix a les instal·lacions esportives de Can Dragó de Barcelona.

Jornada de Campus Oberts a la UdL per a alumnes de Batxillerat i CFGS


La Universitat de Lleida (UdL) celebrararà aquest curs la seva Jornada de Campus Oberts, amb sessions informatives sobre l'oferta de graus i visites guiades a les instal·lacions i serveis dels diferents campus, el divendres 7 de febrer. La jornada s'adreça a l'alumnat de l'últim curs de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS).

L'organització també preveu oferir una sessió per al professorat dels centres educatius que acompanya els estudiants sobre les novetats que s'introduiran a la programació del curs 2020-2021. El febrer passat prop de 2.000 estudiants i professors van visitar els campus de la UdL. Les
inscripcions ja s'han obert.

La UdL convoca dues jornades més, adreçades a les
famílies que volen conèixer la universitat, els pròxims 25 d'abril i 23 de maig.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email