Creix l'interès de les noies pels estudis de Medicina. També us expliquem que hem incorporat els ensenyaments esportius i us anunciem els nous cicles d'FP i les noves dobles titulacions universitàries.
Elles volen ser metges.
Ells, també empresaris
Tot i les restriccions per exercir la professió, la xifra de dones que aspira a ingressar a les facultats de Medicina no para de créixer.

En els últims tres anys, les estudiants que han demanat poder cursar aquests estudis com a primera opció a les universitats catalanes han augmentat prop d’un 12%, de les 2.965 del 2010 a les 3.313 del juliol del 2012. Aquest és el grau més demandat, amb diferència, com a opció preferent pel col·lectiu femení.

El col·lectiu dels que, abans que res, volen ser metges, també és el més nombrós entre els nois, encara que a molta distància del de les noies: 1.537. En tres anys ha crescut un 8%, per sota, no obstant, del 10% d'augment dels que desitgen cursar ADE, que ja sumen 1.457.
Graus en Medicina
FP d'esports: 31 cicles per triar
El 2011 es van graduar a Catalunya 2.187 joves en ensenyaments esportius de grau mitjà i superior, una de les modalitats de Formació Professional que consta de 12 families professionals i 31 cicles diferents, i que té força acceptació.

Conscients d'aquesta demanda, els webs de CFGM i CFGS d'UNportal acaben d'incorporar l'oferta d'aquest tipus d'ensenyaments, dels quals es poden consultar fins a 138 fitxes d'estudis, en funció del  centre i la població on s'imparteixen.
Esports de muntanya

Titulacions que valen
per dos

Les universitats Autònoma, Pompeu Fabra, Politècnica de Catalunya i la de Lleida amplien la seva oferta de graus amb la incorporació de noves titulacions dobles, que permeten graduar-se en dues carreres en un termini de 5 o 6 anys.

A partir del proper curs, al campus de la UAB es podran cursar els estudis dobles de Ciència Política i Gestió Pública i Dret; Ciències Ambientals i Geologia; Enginyeria Informàtica i Enginyeria Electrònica de Telecomunicació, i Enginyeria Informàtica i Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació.

La UPF oferirà, al seu torn, la possibilitat de cursar simultàniament els estudis de Dret amb Polítiques i de l’Administració; Criminologia i Polítiques Públiques de Prevenció, o Relacions Laborals, així com també els de Periodisme i Humanitats i fins a sis combinacions d’estudis de l’àmbit de les Enginyeries de les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions.

La Politècnica incorpora la doble titulació d’Enginyeria en Tecnologies Aeroespacials i Enginyeria en Tecnologies Industrials, mentre que la UdL impartirà el doble grau d’ADE i Enginyeria Informàtica.
Pont aeri universitari
Autònoma i Pompeu Fabra de Barcelona i Autònoma i Carlos III de Madrid impartiran a partir del curs vinent un grau conjunt en Filosofia, Política i Economia, una fórmula innovadora que es cursarà entre Barcelona i Madrid, amb la possibilitat de seguir un any dels estudis a l'estranger.
Videodiscjòquei s'incorpora a la nova oferta
L’oferta de FP incorporarà el curs que ve cinc nous cicles d’ensenyaments professionals. Videodiscjòquei i so, Manteniment de material rodant ferroviari i Excavacions i sondatges (aquest últim de la nova família d’Indústries extractives) s’afegeixen al llistat de CFGM, mentre Màrqueting i publicitat i Caracterització i maquillatge professional se sumen al ventall de CFGS.

En l’àmbit dels ensenyaments esportius s’impulsa el nou cicle de grau mitjà d’Esgrima, alhora que es despleguen quatre nous cicles de grau superior que ja tenen la seva versió en grau mitjà: els tècnics superiors en Salvament i socorrisme, Hípica, Vela amb aparell fix i Vela amb aparell lliure.

En paral·lel, una vintena de cicles formatius, entre els quals n'hi ha quatre d'artístics, canvien de nom i en la majoria dels casos passen d’un a dos cursos en adaptar el seu currículum a la nova Llei Orgànica d’Educació (LOE).
El ventall d'estudis artístics també s'enriqueix
L'oferta d’ensenyaments d'estudis artístics de grau superior creix amb els nous cicles formatius de Còmic, Gràfica audiovisual, Gràfica impresa i Gràfica interactiva, alhora que els nous estudis d’Assistència al producte gràfic imprès i Assistència al producte gràfic interactiu arrodoneixen l’oferta de grau mitjà.

Art final de disseny gràfic i Autoedició, tots dos de grau mitjà, desapareixeran.
                                                                                                                                                                                   
 Segueix-nos
Copyright © Unportal, Tots els drets reservats.

D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en&bbsp;un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona 

Contacta'ns:
info@unportal.net
Dona't de baixa   Modifica les teves dades personals