No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
La Facultat d'Educació del campus Mundet de la Universitat de Barcelona.

Les notes de tall d'octubre 


La nota d'admissió a algunes 'bios' es redueix entre 1,3 i 4,5 punts. 
Medicina, Infermeria i Magisteri conserven les qualificacions de juliol

UNPORTAL
Tot i que les qualificacions del mes de juliol marquen el camí, en ocasions l'últim estudiant que aconsegueix accedir a un grau abans del tancament de la matrícula, arribat el mes d'octubre, té una nota d'admissió molt diferent a l'exigida tres mesos abans. La rebaixa té a veure amb el fet que no sempre els estudiants als quals s'ha assignat una plaça en uns estudis determinats acaben matriculant-s'hi.

La publicació de les notes de tall definitives del curs 2019-2020 mostra, per exemple, que als estudis de Biotecnologia (80 places) de la Universitat de Barcelona (UB), on inicialment el llindar es va situar en un 11,432, s'hi ha pogut ingressar amb un 10,134 (1,3 punts menys). Una situació semblant s'ha viscut al grau que, amb el mateix nom, imparteix la Universitat de Lleida (UdL). Aquí la nota ha passat del 9,770 al 8,270.


DESCENS MÉS ACUSAT
Més acusat ha estat el descens que han patit els estudis de Biotecnologia i de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona, d'un 10,568 a un 6.798 i d'un 11,199 a un 7,344, respectivament, però la rebaixa més dràstica s'ha produït a Biotecnologia de la Universitat de Girona (UdG), on, al juliol, el tall es va fer en un 10,270 i, finalment, l'últim estudiant matriculat tenia un 5,726.

Una altra de les titulacions que s'ha vist afectada per aquesta dinàmica ha estat el grau de Ciència i Tecnologia dels Aliments. A la UB, el llindar ha passat, en tres mesos (de juliol a octubre), del 7,796 al 5. A la Universitat Autònoma (UAB) ha succeït gairebé el mateix: la nota de tall de l'octubre (5,814) s'ha quedat lluny de la de juliol (8,466).

Altres graus on s'han registrat diferències de més de dos punts entre la primera nota de tall i la qualificació amb la qual ha accedit l'últim matriculat han estat els dobles graus de Ciències Ambientals + Geologia de la UAB; Filosofia + Economia de la UdG, i ADE + Turisme de la UdL.


TITULACIONS QUE HAN MANTINGUT EL LLINDAR INICIAL
Al costat dels estudis que han patit les desercions d'última hora de l'alumnat, n'hi ha que s'han mantingut ferms en el nivell del tall. Aquest és el cas dels estudis de Medicina, Infermeria i Magisteri, que han vist com les notes únicament patien un lleuger descens quan no es conservaven íntegrament. 

A la UB, el grau de Medicina del campus Clínic ha reculat molt poc de juliol a octubre, d'un 12,744 a un 12,634, mentre que el d'Educació Infantil s'ha mantingut invariable en un 8,420. Belles Arts, que la UB imparteix en solitari, s'ha mogut més, del 7,738 al 6,850, com Farmàcia, que ho ha fet del 10,106 al 9,498. Odontologia (de l'11,680 al 11,620) també ha resistit. La qualificació dels estudis d'Infermeria del campus de Bellvitge s'ha reconvertit del 10,302 al 10,063.

A la UAB, els nous estudis de Comunicació de les Organitzacions han conservat el 9,420 inicial, com ho han fet els títols d'Educació Infantil, Primària i Infantil + Primària amb les seves respectives qualificacions. De la mateixa manera s'han comportat Física + Matemàtiques (13,418), la nota més alta del sistema universitari català, i Estudis Socioculturals de Gènere (8,722).


ENGINYERIES
A la Politècnica (UPC), el grau d'Enginyeria en Vehicles Aeroespacials que s'ofereix al campus de Terrassa ha passat de demanar un 11,338 a un 9,872, però el d'Enginyeria en Tecnologies Aeroespacials ha mantingut gairebé el mateix nivell d'exigència (12,194 / 12,110).

L'accés a Enginyeria Informàtica s'ha suavitzat (9,255 / 8,176) molt més que a Enginyeria Física (12,770 /12,476). Enginyeria Biomèdica (11,354 / 11,268), Enginyeria d'Automoció (9,708 / 9,636) i Enginyeria en Tecnologies Industrials (9,698 / 9,633) han experimentat lleugeres variacions. Industrial Technologies and Economic Analysis, que la UPC imparteix de forma conjunta amb la Universitat Pompeu Fabra (UPF), no s'ha mogut del 12,024.


A les universitats territorials, graus com Economia + ADE (10,014) de la UdG o els estudis d'Educació Infantil + Educació Primària de la UdL, URV i UdG han preservat la nota exigida a l'inici del procés fins al final de la matrícula.

A la Universitat de Vic (UVic-UCC), que també regula el seu accés a través de la nota de tall, les qualificacions del mes de juliol d'Enginyeria de l'Automoció i Medicina, 6,354 i 11,798, respectivament, s'han reconvertit en un 5 i un 10,300 al final del procés de matrículació.


PROCEDIMENT FIXAT
Els estudiants que al juliol no disposen de la qualificació que es requereix per accedir a uns estudis i no es resignen a matricular-se en una altra opció poden continuar aspirant a ser admesos al grau predilecte fins que, a l'octubre, es tanca el període de matriculació. Per aconseguir-ho s'ha de seguir el procediment fixat per l'Oficina d'Accés a la Universitat de la Secretaria d'Universitats.

Els usuaris d'Unportal poden consultar les notes de tall d'octubre del curs 2019-2020, i comparar-les amb les de juliol, a la fitxa de cadascun dels graus.
Les PAP de Magisteri està previst
que es celebrin el 25 d'abril

UManresa programa un curs per preparar les PAP de Magisteri


El campus Manresa de la UVic-UCC ofereix un curs, tant en format presencial com online, per preparar la Prova d’Aptitud Personal (PAP) dels estudis de Magisteri. Aquest examen és obligatori i cal aprovar-lo per cursar qualsevol grau d'Educació Infantil o Primària en una universitat catalana. 
 
El curs presencial es farà els dissabtes de 9,30 a 13,30h, en sessions de dues hores per a cada competència a examinar. Començarà l’11 de gener i s’allargarà fins al 18 d’abril de 2020. El curs no presencial seguirà el mateix calendari, però utilitza una aula virtual, on, a partir de mostres d’exàmens de cursos anteriors, es preparen les proves i s’identifiquen quines són les errades més habituals per treballar-les de manera específica.
 
La inscripció al curs costa 130 e. Aquest import es retorna als alumnes que es matriculen al grau de Mestre d’Educació Infantil de la UManresa.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email