No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Vista aèria de la la zona portuària de la ciutat de Barcelona. 

Els nous graus del 2020-2021

                                                                                                                  [Primer lliurament]

La UPC impartirà Enginyeria Ambiental i Tecnologies de Camins, Canals i Ports i l'EUSS incorpora Enginyeria d'Automoció

UNPORTAL
L'oferta de grau de l'Escola de Camins de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) es modifica a fons de cara al curs 2020-2021. El centre, que acaba de substituir el terme 'enginyers' per 'enginyeria' per ajustar-se als criteris sobre tractament de gènere assumits per la universitat i ha passat a dir-se Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Camins, Canals i Ports de Barcelona, estrenarà dos títols de grau, Enginyeria Ambiental i Tecnologies de Camins, Canals i Ports, i en reconverteix un tercer, Enginyeria Civil, que es deixa d'impartir en la modalidad de docència en anglès, de manera que només romandrà intacte la quarta titulació que ofereix amb dues escoles més de la UPC: Ciències i Tecnologies del Mar.

Enginyeria Ambiental.- És el primer títol de grau amb aquesta denominació que s'imparteix al sistema universitari català. La UPC ja programa un  màster amb aquest nom, com fa la Universitat de Barcelona (UB) i l'Autònoma (UAB) amb un títol semblant.

Els estudis pretenen formar enginyers capacitats per treballar en la planificació, el disseny i el desenvolupament de nous processos productius que vetllin pel control i la reducció dels problemes ambientals i la conservació del recursos naturals  a través de les energies i les tecnologies netes.

De quatre anys de durada (240 crèdits ECTS), comptarà amb dues mencions o itineraris d'especialització en què es posa el focus en el medi urbà i industrial i en el medi natural i el canvi global, respectivament. 

Tecnologies de Camins, Canals i Ports.-  Únic en la seva denominació dins de l'oferta de títols de grau de les universitats catalanes, aquests estudis de quatre anys de durada (240 crèdits ECTS), s'oferiran íntegrament en anglès. Per tal de convertir-se en enginyers de Camins, Canals i Ports els graduats hauran de cursar el màster oficial en Enginyeria de Camins, Canals i Ports.

El grau es proposa formar professionals que siguin capaços d'aportar solucions innovadores en la planificació, el disseny, la construcció i la gestió d'aquests tipus d'infraestructures.

A banda de programar aquests dos nous graus, els estudiants que accedeixin al primer curs d'Enginyeria Civil de l'Escola de Camins tindran, a partir del curs vinent, un nou pla d'estudis. Les modificacions introduïdes comportaran, així mateix, la desaparició del grau en Enginyeria d'Obres Públiques, que a partir del curs 2020-2021 ja no oferirà places de primer curs. 

Enginyeria d'Automoció.- L'Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS), adscrita a la UAB, incorpora aquests estudis de quatre anys de durada (240 crèdits ECTS) a la seva oferta, de la què ja formen part els graus en Enginyeria Mecànica, Electrònica Industrial i Automàtica, Organització Industrial i Energies Renovables i Eficiència Energètica, aquest últim estrenat aquest curs.

El grau d'Automoció s'afegeix als dos títols que amb el mateix nom, o pràcticament, programen des del curs 2017-2018 la UPC i la Universitat de Vic (UVic-UCC), tot i que el de l'EUSS serà el primer que s'impartirà íntegrament a Barcelona.

 
Digital Media (Comunicació Digital).- La Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de Blanquerna (Universitat Ramon Llull) suma a la seva oferta una sisena titulació, també de quatre anys de durada, després de la incorporació, al 2018, del grau en Global Communication Management.  

Portes Obertes a la Politècnica


Les facultats i escoles de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) celebraran el dimecres 12 de febrer la primera de les Jornades de Portes Obertes (JPO) que s'han programat per donar a conèixer l'oferta de grau del curs vinent.

Les sessions s'adrecen als estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior i a les seves famílies, però també estan obertes al professorat de secundària, tutors i orientadors, que tinguin interès en tenir un coneixement més aprofundit dels estudis que s'imparteixen i de les seves sortides laborals. També es podrán visitar les instal·lacions i els laboratoris dels diferents campus.

La UPC ofereix més d'un centenar de graus i dobles titulacions de grau a les sis ciutats on té centres: Barcelona, Castelldefels, Manresa, San Cugat del Vallès, Terrassa i Vilanova i la Geltrú.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email