No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Imatge extreta del web de la Facultat de Psicologia de la UB, la més gran de l'especialitat

Psicologia eixampla la base


El grau augmenta l'oferta de places, estrena dobles titulacions i la xifra d'estudiants matriculats a 1r en la modalitat online es dispara
                                                                                                               

UNPORTAL
Les 10 universitats que imparteixen el grau de Psicologia a Catalunya, 5 de públiques, 4 de privades i la Universitat Oberta (UOC), no han de patir per omplir les aules. La titulació no només gaudeix de bona salut, sinó que aquest curs ha ampliat l'oferta de places i, de cara al curs vinent, estrenarà tres dobles títols.

Més de 1.200 estudiants es van matricular el 2019, per primer cop, en els estudis presencials de Psicologia que ofereixen les universitats de Barcelona (UB), Autònoma (UAB), Rovira i Virgili de Tarragona (URV), Girona (UdG) i Lleida (UdL) a preu públic. Uns 300 més ho van fer als centres privats: Blanquerna (Universitat Ramon Llull), Vic (UVic-UCC), Internacional (UIC Barcelona) i Abat Oliba (UAO). A aquests més de 1.500 alumnes de 1r curs se n'hi van afegir els 2.855 que es van incorporar a la modalitat online que programa la UOC. La matrícula es va situar, en conjunt, a la ratlla dels 4.400 estudiants. Tot un rècord.


MÉS PLACES A VIC I A LA UOC
Un any abans la xifra de nous alumnes presencials ja havia crescut al voltant d'un 3%, en comparació amb el 2017, bàsicament per l'efecte de la incorporació de la UIC al grup d'universitats que imparteixen el títol. El curs 2019-2020, la UVic-UCC ha doblat l'oferta, de 60 a 120 llocs, mentre que la UOC l'ha augmentat de 2.000 a 2.800 places. La UVic ha comptabilitzat 86 ingressos i la universitat virtual, 2.855.

LA UIC I BLANQUERNA ESTRENEN DOBLES GRAUS
Per arrodonir el bon moment que travessa la titulació, s'anuncien tres dobles titulacions per al curs vinent en què el grau hi és present. La UIC n'impartirà dues, combinant Psicologia amb Educació Infantil i també amb Educació Primària, mentre que a Blanquerna, Psicologia farà parella amb Logopèdia. La UAO compta amb un altre doble grau a la seva programació: Psicologia + Criminologia i Seguretat.

UN 8,3 DE NOTA DE TALL A LA UB I LA UAB
El 60% dels estudiants que ingressen a la modalitat presencial de la titulació ho fan a la UB (491 matriculats) i a la UAB (379). El 2019, la UB, amb una oferta teòrica de 480 places, ha comptabilitzat més de 800 demandes en primera opció per accedir als estudis, mentre que la UAB n'ha registrat prop de 600. La nota de tall, per sobre del 8,3 en ambdós casos, ha anat a l'alça en els últims anys.

ABANDONAMENT BAIX A PRIMER CURS
Les dades d'inserció laboral i satisfacció dels graduats de Psicologia amb els estudis cursats recopilades per l'Agència per a la Qualitat (AQU) indiquen que la taxa d'ocupats supera el 80% en la gran majoria dels estudis. Més del 70% diuen que tornarien a cusar el grau, amb índexs situats al voltant del 80% a la URV i Blanquerna. El percentatge majoritari de graduats assegura ser mileurista tres anys després d'haver-se titulat, tot i que en alguns centres aquest col·lectiu té una dimensió més gran que en d'altres.

Els indicadors d'abandonament dels estudis durant el primer any també són bons, d'acord amb les últimes dades de la Secretaria d'Universitats, fins i tot força baixos en universitats com la UdG (2,5%), la UAB (5,6%) o Blanquerna (6%).

Portes Obertes a UIC Barcelona


UIC Barcelona, que imparteix 16 graus i prop d'una trentena de dobles titulacions de grau als campus de Barcelona i Sant Cugat, celebra dissabte vinent, 25 de gener, la primera de les tres Jornades  de Portes Obertes (JPO) que organitza durant aquest curs. Les altres dues jornades s'han convocat per als dissabtes 7 de març i 18 d'abril.

Les JPO, que s'ofereixen de forma simultània als dos campus, inclouen una presentació general de la universitat i un seguit de xerrades específiques per donar a conèixer cadascuna de les titulacions.

La universitat també ha convocat, per al 12 de febrer, una única sessió informativa per presentar els estudis de Medicina. L'única prova d'admissió prevista per ingressar al grau s'ha fixat per al 9 de maig. Les proves per accedir a la resta d'estudis es celebren en diferents dates fins a finals de juny.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email