No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
La Facultat d'Educació de la UB és la que més places del màster oferta

El màster de professorat d'aquest curs ha deixat fora 1.200 graduats 


Tot i l'increment de l'oferta, 4 de cada 10 sol·licitants no han aconseguit una plaça en el postgrau que permet exercir la docència a secundària
                                                                           
UNPORTAL
La història es repeteix. Com ja va succeir el curs 2018-2019, l'oferta de places del màster de Formació del Professorat d'ESO, Batxillerat, Formació Professional i Ensenyament d'Idiomes d'aquest curs ha tornat a ser del tot insuficient per absorbir la demanda de graduats que volien matricular-s'hi. Uns 1.200 titulats de grau, un 40% dels sol·licitants, no han aconseguit accedir-hi.

Les 1.779 places teòriques disponibles del 2019, prop d'un 30% més que les 1.380 de l'any anterior, van tenir 2.995 demandants, mig miler més que el 2018, amb la qual cosa l'efecte de l'increment de l'oferta sobre la satisfacció de la demanda ha estat nul. La millora de les expectatives laborals en la funció docent a causa de la convocatòria d'oposicions ha tingut molt a veure amb l'augment de sol·licitants.


DÈFICIT CRÒNIC
El dèficit de places no neix el 2018. El 2017 l'oferta ja va quedar un 35% per sota de la demanda; el 2016, un 33,5%, i el 2015, un 16%, per no anar més lluny.

Tot i que aquesta situació es veia venir des de fa prop d'una década, el cert és que s'ha avançat mol tímidament en la creació de places en les modalitats semipresencial o online, per exemple, una de les fórmules que haguessin permès potenciar l'oferta. Només la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (URV), la Pompeu Fabra (UPF), en aliança amb la Universitat Oberta (UOC), Vic (UVic-UCC) i de forma parcial la Politècnica (UPC) han apostat per aquestes modalitats.    

El màster de Formació del Professorat -que imparteixen 10 de les 12 universitats catalanes, consta de 60 crèdits que es cursen en un curs acadèmic i té un cost d'uns 2.500 e.-- resulta indispensable per exercir com a professor, tant en centres públics com privats, si no es disposa del Certificat d'Aptitud Pedagògica (CAP), que va deixar d'oferir-se a partir de l'aparició del màster.


EL REPARTIMENT DE LA DEMANDA
La Universitat de Barcelona (UB), que programa 10 especialitats del màster, va rebre 749 sol·licituds en primera preferència per a les 450 places de què disposa. Finalment, va matricular 462 estudiants, segons les dades de l'informe oficial de matrícula del curs 2019-2020.

El màster interuniversitari que comparteixen la UPF i la UOC va comptabilitzar prop de més de 2,5 demandes (629) per cada plaça ofertada (240).

El dèficit no es concentra únicament a la demarcació de Barcelona. A la URV de Tarragona, que oferta 8 especialitats d'aquest postgrau, van haver-hi 418 peticions en primera opció per a les seves 210 places.

Gimbernat celebra Portes Obertes


Les Escoles Universitàries Gimbernat de Sant Cugat del Vallès, adscrites a la Universitat Autònoma (UAB), celebren aquesta setmana les primeres Jornades de Portes Obertes (JPO) d'aquest curs.

El dijous 13, a partir de les 18h, i el dissabte 15, des de les 10h del matí, els estudiants interessats en els graus de Fisioteràpia, Infermeria i Informàtica i Serveis podran conèixer els trets diferencials de les titulacions i les seves sortides laborals, a més de poder resoldre els dubtes que tinguin i fer un recorregut per les instal·lacions en companyia d'amics o familiars. La sessió del dissabte inclou la possibilitat de realitzar activitats pràctiques relacionades amb els tres graus que s'imparteixen.

El mateix dissabte, el centre donarà a conèixer l'oferta de cicles formatius de la família d'Informàtica i Comunicacions, amb perfils i orientacions singulars.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email