Les vocacions per ser mestre van a la baixa. També destaquem que hem actualitzat els Top 10 de cicles formatius i us expliquem quines universitats augmenten la seva oferta formativa. 
Les vocacions per ser mestre d'Infantil o Primària, a la baixa
Els estudis d’Infermeria, que van registrar 2.669 demandes en primera opció el 2012, i els graus d’Educació  Primària (2.214) i Infantil (1.655), van situar-se el 2012 entre les sis primeres preferències dels estudiants que van preinscriure's a les universitats públiques i a la Universitat Vic, amb els estudis d'ADE i Psicologia, sempre per darrera dels estudis de Medicina (4.850).
Els tres primers, no obstant, han patit una forta davallada de sol·licituds durant l’últim trienni. Infermeria ha perdut pel camí 662 demandes i Primària, 559. Les primeres opcions per cursar Infantil encara s’han aprimat més: 649 menys des del 2010.
Les universitats públiques catalanes i la Universitat de Vic ofereixen el pròxim curs 990 places de primer a Educació Infantil i 1.515 a Primària. A banda, les universitats privades (Ramon Llull, Internacional i Abat Oliba) en disposen d'un mínim de 340 d'Infantil i 350 de Primària.
Tots els graus per ser mestre
Els Top 10 de cicles de grau superior i mitjà, actualitzats
La introducció de les dades de l'última enquesta realitzada als estudiants de cicles formatius que es van graduar el 2011, tant de grau superior com mitjà, ha permès actualitzar els Top 10 de les dues modalitats formatives, que ja es poden consultar al web d'UNportal.
L'actualització de les dades de l'enquesta, que la Conselleria d'Ensenyament i el Consell General de Cambres de Catalunya duen a terme anualment, permet visualitzar els cicles d'FP que tenen més èxit al mercat laboral o aquells en què els salaris són més elevats. També aquells en què hi ha un percentatge més elevat de graduats que tenen una feina relacionada amb els estudis cursats, o els que registren més contractes fixos.

Top 10 de CFGS

Més oferta a la branca de Ciències

L'IQS incorpora Biotecnologia

Biotecnologia és una de les titulacions on la demanda supera amb escreix l'oferta.

Actualment, aquests estudis es poden cursar a preus públics a les universitats de Barcelona, Autònoma, Girona, Rovira i Virgili i Lleida, i a preus privats a la Universitat de Vic, amb una oferta total de 300 places de primer curs.

A partir del curs vinent, també s'oferirà a l'Institut Químic de Sarrià de la Universitat Ramon Llull.

La UB tindrà tres nous graus

Una titulació conjunta més

Informació i Documentació, que fins ara es podia cursar de forma presencial i semipresencial, també s'impartirà com a titulació conjunta amb la de Comunicació Audiovisual.

La UB incorpora igualment el grau en Empresa Internacional i una titulació innovadora, Continguts Digitals Interactius, d'un nou centre adscrit, l'Escola de Noves Tecnologies Interactives, del que n'oferirà 60 places.

Inquietud entre els rectors

Temor a una nova tisorada

Els set rectors de les universitats públiques presencials de Catalunya i la rectora de la UOC acaben de fer públic un nou comunicat on fan palesa la seva preocupació davant l'eventualitat que les dificultats pressupostàries de la Generalitat desemboquin en una nova retallada de l'aportació de diners públics que reben.

Els gestors universitaris adverteixen al Govern i als partits que li donen suport que la formació d'investigadors, la política de professorat o la internacionalització del sistema universitari català poden resultar malmeses si hi ha més retallades.
Jornades de portes obertes al CITM
El Centre de la Imatge i de la Tecnologia Multimèdia (CITM), adscrit a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), ofereix a Terrassa, a 25 quilòmetres de Barcelona, la possibilitat de cursar dos graus universitaris oficials, Multimèdia i Fotografia i Creació Digital, aquest últim únic al sistema universitari espanyol. Durant quatre dissabtes dels pròxims mesos d'abril, maig i juny, el CITM obre les seves portes als visitants perquè puguin conèixer la seva oferta i veure les seves instal·lacions. Inscripcions aquí!
                                                                                                                                                                                   
 Segueix-nos
Copyright © Unportal, Tots els drets reservats.

D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona 

Contacta'ns:
info@unportal.net
Dona't de baixa   Modifica les teves dades personals