Hi haurà canvis en les matèries que ponderen en la selectivitat del 2015? Us ho expliquem! També repassem l'actualització de passarel·les entre FP i la universitat. 
Pocs canvis a les màteries que ponderaran a la selectivitat 2015
Els alumnes de quart d'ESO que el mes que ve han de fer la preinscripció al Batxillerat han de tenir present, a l'hora de triar les màteries de modalitat, quines els seran útils per millorar la nota de la selectivitat del 2015, que és quan els tocarà fer l'examen d'accés a la universitat.

La Secretaria d'Universitats i Recerca acaba de fer pública una nova taula de ponderacions, que actualitza la del 2014, de cara a les proves que es realitzaran d'aquí a dos anys. Hi hem detectat que només hi ha dos estudis de grau en què es modifiquen els índexs de ponderació: Ciències Ambientals i Geologia, que es pot cursar a la UAB, i Enginyeria Física, que s'imparteix a la UPC.

A la primera de les titulacions, les matèries de Biologia i Ciències de la Terra i Mediambientals reduiran la seva ponderació de 0,2 a 0,1, equiparant-se a Electrotècnia i Tecnologia Industrial, que ja tenen aquest valor. A la selectivitat del 2015 només les qualificacions obtingudes a Física, Matemàtiques i Química ponderaran un 0,2.

Les tres matèries (Física, Matemàtiques i Química) també tindran un valor idèntic (0,2) a Enginyeria Física per davant de Biologia i Tecnologia Industrial (0,1). Actualment les cinc assignatures tenen la mateixa ponderació. Les dues últimes s'afegiran a les altres 5 matèries que ara ja ponderen un 0,1.

Molts pocs canvis, en resum, respecte a les ponderacions vigents per a les proves de selectivitat del 2013 i del 2014, que es poden consultar a les fitxes de grau del portal.
Consulta les ponderacions a les fitxes de grau
Les pasarel·les entre els CFGS i la universitat, actualitzades
Ja es poden consultar al portal de Cicles Formatius de Grau Superior les convalidacions de crèdits universitaris del curs 2013-2014.

Els graduats en CFGS que vulguin cursar estudis universitaris trobaran a la pestanya d'accés a la universitat de la fitxa de cadascun dels cicles que s'imparteixen el nombre de crèdits ECTS que les universitats, en funció del grau que l'estudiant vulgui cursar, donen per alliberats.

Les convalidacions són de tot tipus, des d'uns pocs crèdits fins a la pràctica totalitat del primer curs universitari, que consta habitualment de 60 crèdits.

S'actualitzen cada any i no responen al mateix patró per a totes les universitats, sinó que cada una té llibertat per fixar-les amb independència que es tracti d'un mateix títol de grau.
El web de CFGS

Dates per
no oblidar

Preinscripció a Batxillerat i CFGM:
13-24 de maig

Preinscripció
a CFGS:
27 de maig
al 7 de juny

Matrícula
a Batxillerat,
CFGM i CFGS:
1-9 de juliol


Selectivitat
de juny:

Matrícula dels  estudiants
de CFGS:
15-21 de maig
 

Matrícula dels  estudiants
de Batxillerat:
23 de maig al
3 de juny

Exàmens
11-12-13 de juny


Resultats:
28 de juny


Inscripció
a la universitat:
4 de juny
al 6 de juliol

Notes de tall:
mitjans de juliol

Matrícula a
la universitat:
penúltima setmana
de juliol


Selectivitat
de setembre:

matrícula:19 al 22 de juliol

Exàmens:
3-4-5 de setembre

Resultats:
20 de setembre

La setmana dels postgraus de la UAB
Al llarg de la setmana vinent (15-19 d'abril), de dilluns a divendres, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) celebra una nova edició, la quarta, de la Fira de Postgrau, on es presenta amb detall l'oferta de màsters universitaris, propis i doctorat de la universitat.

A la major part de les facultats s'organitzen sessions informatives durant els matins i a la Plaça Cívica del campus de Bellaterra s'ha instal·lat una carpa on se subministra tot tipus d'informació.

La UAB disposa d'una oferta de més de 120 màsters universitaris, prop de 80 doctorats i 300 màsters i cursos de postgrau propis, a més d'una àmplia oferta de cursos de formació continuada.
Enginyer de Telecomunicació, també a la UOC
La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) ofereix la possibilitat de formar-se com a enginyer de telecomunicació cursant el grau de Tecnologies de Telecomunicació (l'únic lloc on es pot cursar a distància a Espanya), una titulació que es complementa amb el màster universitari d'Enginyeria de Telecomunicació. La professió d'enginyer tècnic o superior de telecomunicació, a la qual donen accés els estudis, continua gaudint d'una elevada demanda al mercat laboral i les remuneracions dels professionals se situen per sobre de la mitjana. La titulació convalida alguns crèdits als graduats d'un bon nombre de cicles formatius de grau superior i és possible fer pràctiques virtuals a través d'un sistema innovador de laborari que s'instal·la a casa.
                                                                                                                                                                                   
 Segueix-nos
Copyright © Unportal, Tots els drets reservats.

D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona 

Contacta'ns:
info@unportal.net
Dona't de baixa   Modifica les teves dades personals